ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαO Αλέξης Τσίπρας στο Αγρίνιο: “Παράσταση νίκης η συμμετοχή στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της πλατείας Δημοκρατίας” (εικόνες – video)

O Αλέξης Τσίπρας στο Αγρίνιο: “Παράσταση νίκης η συμμετοχή στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της πλατείας Δημοκρατίας” (εικόνες – video)

O Αλέξης Τσίπρας στο Αγρίνιο: “Παράσταση νίκης η συμμετοχή στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της πλατείας Δημοκρατίας” (εικόνες – video)

Τη βεβαιότητα για μεγάλη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τη δημιουργία προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας εξέφρασε από το Αγρίνιο ο Αλέξης Τσίπρας, μία εβδομάδα πριν τις κρίσιμες εθνικές εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε στην πλατεία Δημοκρατίας στις 20:20 και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από πλήθος κόσμου που τον περίμενε.

Δείτε εικόνες από την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε:

Φωτογραφία: ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
Φωτογραφία: ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
Φωτογραφία: ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Παράσταση νίκης χαρακτήρισε τη “μεγαλειώδη” συμμετοχή των πολιτών στη συγκέντρωση στο Αγρίνιο. “Κύριε Μητσοτάκη την άλλη Κυριακή εγκαταλείπετε το Μέγαρο Μαξίμου” είναι το μήνυμα που στέλνει το Αγρίνιο, όπως είπε, εκτιμώντας ότι θα προκύψει προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας.

Στη διάρκεια της ομιλίας τους άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ αναφερόμενος στους χειρισμούς της σε όλα τα σοβαρά ζητήματα που καθορίζουν την ποιότητα ζωής του πολίτη.

Ευκαιρία να τιμωρηθεί η αλαζονεία και να αλλάξει η ρότα του τόπου χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. τις εκλογές που θα διεξαχθούν σε μία εβδομάδα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των υποκλοπών έκανε λόγο για “βιασμό της Δημοκρατίας” και κάλεσε τους πολίτες να μη γίνουν “συνένοχοι στο έγκλημα” με την ψήφο τους.

Απευθύνθηκε προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θέτοντας του το ερώτημα πώς θεωρεί ότι θα πρέπει τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την παρακολούθησή του.

Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου (με φράσεις όπως η “Ελλάδα ανήκει σε όλους τους Έλληνες”) ενώ διαπίστωσε ότι η σημερινή είναι “η χειρότερη Δεξιά” που είχαμε μετά τη μεταπολίτευση.

“Θα νικήσουμε γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή” σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και επικαλέστηκε τις προσδοκίες που έχουν για το μέλλον  οι νέοι άνθρωποι από τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Υπάρχει μία λέξη που δε μεταφράζεται σε άλλη γλώσσα: Φιλότιμο. Όταν κάποιος υποτιμήσει την έννοια αυτής της λέξης που βρίσκεται στη συνείδηση του Έλληνα, τότε θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Θα πληρώσει πολύ ακριβά ο κ. Μητσοτάκης την προσπάθειά του να εξαγοράσει τους νέους, που στοχοποίησε και εξαπάτησε επί τέσσερα χρόνια, με 150 ευρώ. Μου λέει προχθές ένα νέο παιδί: «Βλέπω νίκη του ΣΥΡΙΖΑ». «Δε βλέπεις», του λέω, «ότι παρουσιάζουν διαρκώς μετρήσεις που λένε το αντίθετο;». Μου απάντησε: «Βλέπω νίκη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί και εγώ και όλοι μου οι φίλοι ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουμε. Και βλέπω νίκη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δε γίνεται αλλιώς». Παίρνω αυτήν την απάντηση όχι μόνο ως μήνυμα αισιοδοξίας, αλλά και ως βαριά ευθύνη απέναντι στα όνειρα των νέων ανθρώπων” είπε χαρακτηριστικά.

Απάντησε επίσης στις επικρίσεις που δέχεται ότι το πρόγραμμα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. δεν “βγαίνει”, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό θα υλοποιηθεί μέχρι κεραίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη για αναβάθμιση των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου, ουσιαστική στήριξη της Γεωπονικής Σχολής  και ενίσχυση των αγροτών και κτηνοτρόφων με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για να μείνουν στην ύπαιθρο.

Ανέλαβε επίσης δεσμεύσεις για την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής με έμφαση στο οδικό δίκτυο (Πλατυγιάλι – Αγρίνιο-Καρπενήσι- Λαμία, σύνδεση Ιονίας Οδού με Αγρίνιο, κ.ά).

Επικαλέστηκε τέλος το ιστορικό παρελθόν του Αγρινίου (εκτελέσεις από του Γερμανούς) και κατηγόρησε την ΝΔ για τον τρόπο που αντιμετώπισε θέμα των πολεμικών επανορθώσεων.

“Αυτή είναι η ιστορία του τόπου μας. Δεν τη ξεχνάμε όχι γιατί θέλουμε να εκδικηθούμε κανέναν λαό. Αλλά γιατί θέλουμε να μη ξαναζήσει η ανθρωπότητα παρόμοια θηριωδία. Για αυτό και όπως έλεγε ο Μανώλης Γλέζος “και ένα ευρώ να είναι οι πολεμικές επανορθώσεις εμείς οφείλουμε να το διεκδικήσουμε”, σημείωσε.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας, διαπίστωσε ότι η συγκέντρωση ήταν η μεγαλύτερη που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή και με ειρωνική διάθεση σχολίασε την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Αγρίνιο.

“Μη χαρίστετε το όπλο σας σε κανέναν” ήταν η έκκληση πο απηύθυνε στους νέους σε ηλικία ψηφοφόρους, τονίζοντας την ανάγκη να προσέλθουν στις κάλπες και καταλήγοντας ότι σε αυτή τη “μάχη” δεν περισσεύει κανείς.

Ολόκληρη η ομιλία:

“Την άλλη Κυριακή στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου θα έχουμε πάλι πανηγύρι”, εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας αποχαιρετώντας το πλήθος του κόσμου. Παιδιά πρόσφεραν λουλούδια στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ενώ ένα χαριτωμένο μωρό κατέληξε για λίγο στην αγκαλιά του!

 

Αρχική ενημέρωση: Από νωρίς, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Δείτε εικόνες πριν από την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα:

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ