Ο Αγρινιώτης Παύλος Σαράκης εκτός Ελληνικής Λύσης με απόφαση Βελόπουλου

Ανακοίνωση του κόμματος με βαρείς χαρακτηρισμούς

sarakis-1

Στη διαγραφή του βουλευτή Επικρατείας Παύλου Σαράκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ελληνικής Λύσης προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης (18.6.24)  ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Η ανακοίνωση του κόμματος

«Έπειτα από ομόφωνη (πλην του κ. Σαράκη) απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης, ο βουλευτής Επικρατείας κ. Παύλος Σαράκης τίθεται εκτός της ΚΟ του κόμματος.

Στην Ελληνική Λύση δεν συγχωρούνται η αλαζονεία, η αχαριστία, η αμετροέπεια, και η υποτιμητική συμπεριφορά έναντι συναδέλφων».

Το παρασκήνιο της διαγραφής

Το προηγούμενο διάστημα, όπως αναφέρει το protothema.gr υπήρξε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του Παύλου Σαράκη με τον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, με διαρροές σε φιλικά μέσα ενημέρωσης.

Η πλευρά Βελόπουλου χαρακτήριζε τον Σαράκη «μασόνο» και «εντολοδόχο ξένων κέντρων» ενώ το περιβάλλον Σαράκη υποστήριζε ότι δέχεται εκβιασμό από την ηγεσία του κόμματος για να παραδώσει την έδρα του. Γι' αυτόν τον λόγο ο κ. Σαράκης είχε κάνει σχετικές αναφορές στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα ο κ. Βελόπουλος συγκάλεσε συνεδρίαση της ΚΟ χωρίς τη συμμετοχή του κ. Σαράκη και ζήτησε από τα υπόλοιπα μέλη - βουλευτές να υπογράψουν επιστολή με την οποία θα ζητούσαν από τον κ. Σαράκη να παραιτηθεί και να επιστρέψει την έδρα του στο κόμμα.

Αιτία της σύγκρουσης είναι η πολιτική κριτική που είχε ασκήσει ο κ. Σαράκης στις επιλογές Βελόπουλου, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Σαράκη επιβεβαιώθηκε με την εκλογή της άγνωστης κτηνοτρόφου Γαλάτως Αλεξανδράκη στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του κόμματος.