ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοO Αγρινιώτης μαθητής Μανώλης Πετράκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

O Αγρινιώτης μαθητής Μανώλης Πετράκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

O Αγρινιώτης μαθητής Μανώλης Πετράκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

O Αγρινιώτης μαθητής Μανώλης Πετράκςη, μαθητή του 2ου ΓΕΛ, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΔΜΟ).

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία με ιδιαίτερη χαρά ανακοίνωσε τη νέα μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων μαθητών που συμμετείχαν στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΔΜΟ), η οποία διοργανώθηκε στο Όσλο στις 6-16 Ιουλίου 2022, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας με φυσική παρουσία.

Η Ελληνική ομάδα πέτυχε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της σε συγκέντρωση μονάδων. Βρέθηκε μπροστά από χώρες με μεγάλη παράδοση επιτυχιών σε Μαθηματικές Ολυμπιάδες σε έναν δύσκολο και απαιτητικό διήμερο διαγωνισμό. Όλοι οι μαθητές διακρίθηκαν και κατέκτησαν δύο Αργυρά μετάλλια, τρία Χάλκινα και μια Εύφημη Μνεία

Η ελληνική ομάδα

Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαγωνισμών, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ Ανάργυρος Φελλούρης και υπαρχηγός ο διδάκτωρ Μαθηματικών Σιλουανός Μπραζιτίκος.

Οι μαθητές αυτοί αναδείχθηκαν όπως κάθε χρόνο μέσα από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στα Μαθηματικά που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στην πρώτη φάση του οποίου συμμετείχαν 25000 μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών, πάντα σε εθελοντική βάση, στο πλαίσιο των στόχων της για την αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας και Εκπαίδευσης στη χώρα μας. Σημαντική ήταν η συμβολή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Ο Μανώλης Πετράκης έχει διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς μαθηματικών. Προσφάτως άλλωστε κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην 39η Βαλκανική Μαθητική Ολυμπιάδα.

Πλήθος αναρτήσεων στα social media για την επιτυχία:

Fuel Pass 2: Στο τέλος Ιουλίου οι αιτήσεις – Μεγαλύτερα ποσά σε περισσότερους δικαιούχους

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ