«Ντροπή» η κλήση σε απολογία λένε νοσοκομειακοί γιατροί και Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου και Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια

kinitopoisi -dikastiria

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου και Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια, για τη δίκη (αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο) 92 ακόμα νοσοκομειακών γιατρών από τους περίπου 200 που διώκονται για την υπόθεση των μη ηλεκτρονικών συνταγογραφήσεων.

Σήμερα, όπως γίνεται γνωστό,  μοιράστηκαν στους ιατρούς οι κλήσεις σε απολογία, που τις υπέγραψε ο διοικητής της 6 ης Υ.Π.Ε. κ. Καρβέλης Ιωάννης και δίνει 3ήμερη προθεσμία στους ιατρούς να απολογηθούν ενόψει του Πειθαρχικού μετά την εντολή του Υπουργείου. Για ντροπιαστική εξέλιξη που προσβάλει τους γιατρούς γίνεται λόγο στο κοινό ανακοινωθέν.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:

Ημέρα πανυγειονομικής απεργίας η σημερινή, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, με κινητοποιήσεις να οργανώνονται σε όλη τη χώρα. Στο Αγρίνιο ήταν προγραμματισμένη η δίκη 92 συναδέλφων από τους περίπου 200 ιατρούς που κατηγορούνται για την υπόθεση της μη ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
των παραπεμπτικών για τις εργαστηριακές εξετάσεις των ασθενών που προσέρχονταν στα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου Αγρινίου, από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι τις αρχές του 2021.

Η υπόθεση λόγω της αποχής των δικηγόρων πήρε αναβολή, όμως ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου είχε απευθύνει κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας και για συμπαράσταση στους συναδέλφους που κατηγορούνται άδικα. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν υγειονομικοί καθώς και εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων και σωματείων.

«Δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με αποτέλεσμα τη σημερινή άδικη ταλαιπωρία των γιατρών που υπηρέτησαν και υπηρετούν στο νοσοκομείο του Αγρινίου», ανέφερε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αγραφιώτης Γεώργιος που σημείωσε πως δικάζονται γιατροί:

• Οι οποίοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, υπερβάλλοντας πολλές φορές εαυτόν, για να στηρίξουν τη λειτουργία του νοσοκομείου.
• Που πολλές φορές μετακινούνταν από τα Κέντρα Υγείας με «εντέλλεσθε» προκειμένου να στελεχώσουν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).
• Που διατελούσαν σε διαρκή υπερεφημεύρεση.
• Για παράβαση καθήκοντος για το χρονικό διάστημα Αύγουστος του 2018 έως Ιανουάριος του 2021.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αιτωλοακαρνανίας κ. Αραβανής Μάκης αναφερόμενος σε μια νέα εξέλιξη σημείωσε ότι το αρμόδιο Υπουργείο θέλει τώρα και τα «ρέστα», ζητώντας από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου και το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 6ης Υ.Π.Ε να γνωμοδοτήσει για τους γιατρούς εάν θα τεθούν σε δυνητική αργία.

Επιπρόσθετα, σήμερα μοιράστηκαν στους ιατρούς οι κλήσεις σε απολογία, που τις υπέγραψε ο διοικητής της 6 ης Υ.Π.Ε. κ. Καρβέλης Ιωάννης και δίνει 3ήμερη προθεσμία στους ιατρούς να απολογηθούν ενόψει του Πειθαρχικού μετά την εντολή του Υπουργείου.

Είναι ντροπή όλα αυτά που συμβαίνουν και προσβάλλουν τους γιατρούς, τη στιγμή μάλιστα που ο διοικητής της 6 ης Υ.Π.Ε. αντί να παραστεί στο δικαστήριο στις 11 Ιανουαρίου 2024 ως μάρτυρας, επέλεξε να κάνει προκλητική επίσκεψη στο νοσοκομείο και σήμερα για δεύτερη φορά απαξίωσε πάλι  την δικαιοσύνη και δεν εμφανίστηκε.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου και η Ε.Ι.Ν.Ν.Α.Α Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν το θέμα των άδικων διώξεων που δημιουργήθηκε με ευθύνη των διοικούντων και θα διεκδικούν την αποφασιστική ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας.