ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΝτοκουμέντο από τον Εβρο: Συνοριοφύλακες με θερμικές κάμερες εντοπίζουν και σταματούν μετανάστες (VIDEO)

Ντοκουμέντο από τον Εβρο: Συνοριοφύλακες με θερμικές κάμερες εντοπίζουν και σταματούν μετανάστες (VIDEO)

Ντοκουμέντο από τον Εβρο: Συνοριοφύλακες με θερμικές κάμερες εντοπίζουν και σταματούν μετανάστες (VIDEO)

Τέλη Αυγούστου. Εβρος. Πύθιο και Γεμιστή. Στο βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το iefimerida.gr συνοριοφύλακες αποτρέπουν παράνομους διακινητές να αποβιβάσουν πρόσφυγες και μετανάστες στο ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 200 έως 400 άτομα προσπαθούν καθημερινά να περάσουν από τον ποταμό Έβρο στο ελληνικό έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες.

Ίδια εικόνα και στις Φέρες, λίγες ημέρες αργότερα. Με θερμικές κάμερες οι συνοριοφύλακες εντοπίζουν μία ομάδα περίπου 20 ατόμων και αποτρέπουν την είσοδό τους στην Ελλάδα. Η μάχη για τη φύλαξη είναι καθημερινή και απαιτητική, καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό σαν μοχλό πίεσης όταν θέλει να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άλλωστε τα γεγονότα του περασμένου Μαρτίου δείχνουν ότι οι ελληνικές δυνάμεις πρέπει να βρίσκονται συνεχώς σε επαγρύπνηση. Προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση ενισχύει τις υποδομές και ήδη στον Έβρο έχουν ξεκινήσει την πρακτική τους άσκηση οι νέοι συνοριοφύλακες.

Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Εβρου: Θα κρατήσουμε όρθιο τον Εβρο
Ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Εβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, περιγράφει στο iefimerida.gr την καθημερινή μάχη που δίνουν οι ελληνικές δυνάμεις για να κρατήσουν ασφαλή τα σύνορα της χώρας μας.

«Καθημερινά στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης του νομού μας δίνουμε τον καλύτερο δυνατό εαυτό μας να κρατήσουμε τα σύνορά μας. Περιμένουμε οι εξαγγελίες για υλικοτεχνικό εξοπλισμό και στόλο οχημάτων να πραγματοποιηθούν, καθώς ήδη οι νέοι συνοριοφύλακες έχουν αρχίσει την πρακτική τους. Το μήνυμα που δίνουμε από τη δική μας πλευρά είναι αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα, επαγγελματισμός, ψυχραιμία, και λέμε με ηθικό ακμαιότατο ο Έβρος έμεινε όρθιος και θα παραμείνει όρθιος».

iefimerida.gr

Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου lockdown

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr