Ντίνα Κατσαρή στο Δυτικά Fm 92,8: «Να πάμε σε αλλαγή πολιτικού παραδείγματος» (ηχητικό)

«Μόνο το ΠΑΣΟΚ τοποθετείται πολιτικά πάνω στα αποτελέσματα της απλής αναλογικής» ανέφερε η υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Ντίνα Κατσαρή μιλώντας στο «Δυτικά Fm 92,8»

Ντίνα Κατσαρή στο Δυτικά Fm 92,8: «Να πάμε σε αλλαγή πολιτικού παραδείγματος» (ηχητικό)

«Μόνο το ΠΑΣΟΚ τοποθετείται πολιτικά πάνω στα αποτελέσματα της απλής αναλογικής» ανέφερε η υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Ντίνα Κατσαρή μιλώντας στο «Δυτικά Fm 92,8»

Στο «Δυτικά Fm 92,8» μίλησε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία Ντίνα Κατσαρή ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Μιλώντας στην εκπομπή του Δημήτρη Παπαδάκη, η Ντίνα Κατσαρή κλήθηκε να σχολιάζει την εκλογική του στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο που κόμμα που τοποθετείται πολιτικά πάνω στα αποτελέσματα της απλής αναλογικής, εκτιμώντας παράλληλα ότι αυτό δεν το πράττει ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισε την απλή αναλογική.

«Το θέμα δεν είναι ο «άγνωστος Χ πρωθυπουργός», το θέμα είναι ότι μέσα από την απλή αναλογική προκύπτουν συνεργασίες. Εμείς πατάμε πάνω σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο και είμαστε ο μοναδικός πολιτικός φορέας που βάζουμε στο τραπέζι τις συνεργασίες επιζητώντας προγραμματικές συγκλίσεις. Οι αυτοδυναμίες έχουν αποδείξει ότι έχουν οδηγήσει στην αλαζονεία. Η αυτοδυναμία δίνει δυνατότητες που οδηγούν σε παρεκκλίσεις, γιατί τους νόμους πρέπει να τους τηρούμε» είπε χαρακτηριστικά και έφερε ως παράδειγμα τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις που έφερε η ΝΔ μετά τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, που έγιναν με απλή αναλογική. «Το να ψηφίζεις ένα αντισυνταγματικό νόμο είναι δημοκρατική παρέκκλιση» πρόσθεσε.

«Αυτό που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ» τόνισε η Ντίνα Κατσαρή «είναι ότι θα πρέπει να γίνουμε Ευρώπη. Και αυτό αφορά όλα τα επίπεδα της πολιτική ζωής και της καθημερινότητάς μας. Για παράδειγμα, τα Τέμπη το έλλειμμα αξιοκρατίας και διαφάνειας αποδεικνύουν ότι δεν είμαστε Ευρώπη» υπογράμμισε η Ντίνα Κατσαρή και πρόσθεσε ότι «το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να αλλάξει ρότα στη χώρα, γιατί το να γίνουμε Ευρώπη είναι κάτι που οφείλουμε στα παιδιά μας».

 «Ο λαϊκισμός δεν χωρά πια στη ζωή μας»

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η Ντίνα Κατσαρή στον προγραμματικό λόγο που πρέπει να έχουν τα κόμματα, γιατί εκεί κατά την ίδια πρέπει να εδράζονται οι όποιες συνεργασίες και όχι στο διαμοιρασμό των αξιωμάτων.

«Ο λαϊκισμός δεν χωρά πια εν έτει 2023 στη ζωή μας. Αρκετά! Τον έχουμε πληρώσει και όλοι έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το γεγονός ότι έγινε κουλτούρα στην Ελλάδα ο λαϊκισμός. Και το ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνη και η ΝΔ που τον ενστερνίστηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ που τον ανανέωσε εκ βάθρων. Αυτό πρέπει να σταματήσει και να πάμε σε αλλαγή πολιτικού παραδείγματος. Να μιλήσουμε για το αυτονόητο, να πούμε αλήθειες και να μιλήσουμε για τις δυνατότητες της χώρας» είπε χαρακτηριστικά η Ντίνα Κατσαρή και πρόσθεσε : «Ξεχάσαμε, επειδή είναι προεκλογική περίοδος ότι είμαστε μια χώρα χρεωκοπημένη. Το ποιος θα μοιράσει ποιο πολλά από αυτά που δεν υπάρχουν, δεν ωφελεί κανένα. Αυτή είναι και η αγωνία μου ως απλός πολίτης, γιατί δεν ασχολούμαι με τα κοινά για να αρέσω, αλλά για να είμαι χρήσιμη»

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έκανε αρκετές αναφορές σε τοπικά ζητήματα, η Ντίνα Κατσαρή αντέτεινε πως «αυτό το αφήνει σε εμάς τους υποψηφίους βουλευτές. Αλλά η ουσία είναι ότι πρέπει εμείς πρώτα να παίρνουμε θέση για τα τοπικά πράγματα και να μην περιμένουμε να μας ορίσουν την ατζέντα για τα τοπικά θέματα, ο Μητσοτάκης, ο Ανδρουλάκης και ο Τσίπρας».

«Ο Μητσοτάκης ξέχασε πολλά…»

Από την άλλη σχολιάζοντας την πρόσφατη περιοδεία του Κ. Μητσοτάκη στην Αιτωλοακαρνανία η Ντίνα Κατσαρή ανέφερε ότι «ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε το Ξενοκράτειο στο Μεσολόγγι, που ήταν έργο της Περιφερειακής Αρχής Κατσιφάρα, ίσως να μην ήταν ενημερωμένος ότι δεν είναι έργο της ΝΔ. Και στο Αγρίνιο ξέχασε να πει ότι δεν γίνεται τίποτα για το οδικό άξονα από το Πλατυγιάλι μέχρι τη Λαμία, ξέχασε να πει τι έγινε με τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, ξέχασε να μας πει για την υποστελέχωση στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, ξέχασε να μας πει ότι η Αιτωλοακαρνανία έμεινε χωρίς πανεπιστημιακά Τμήματα. Οφείλουμε να τα υπενθυμίσουμε εμείς και θα υπενθυμίσουμε και θα διεκδικήσουμε».

Μιλώντας τέλος για την υποψηφιότητά της, η Ντίνα Κατσαρή στάθηκε στην εμπειρία της από την Αυτοδιοίκηση, την οποία χαρακτήρισε ως «μεγάλο σχολείο» στην πολιτική.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το μόνο πολιτικό πεδίο της άμεσης ανάληψης της πολιτικής ευθύνης. Αυτό που κάνεις σήμερα, το βρίσκεις αύριο στους δρόμους της πόλης και στις συζητήσεις των πολιτών, έτσι αποκτάς την αίσθηση της ευθύνης» είπε χαρακτηριστικά και μιλώντας σε περισσότερο προσωπικό τόνο για την πορεία της, υπογράμμισε: «Με έχουν καθορίσει τρία πράγματα : η συνέπεια των λόγων, η εργατικότητα και η αλήθεια. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Γιατί, εμένα το μέλλον μου, είτε εκλεγώ βουλευτής, είτε όχι, είναι η Αιτωλοακαρνανία και το Αγρίνιο. Εδώ είναι ο τόπος μου, εδώ οι ρίζες μου, οι άνθρωποί μου και απέναντι σε αυτούς θέλω να έχω καθαρό βλέμμα».

Άρτα: Το Σάββατο το τελευταίο αντίο στο 5,5 μηνών κοριτσάκι