Γιώργος Νταλάρας: Κάποιοι από τους Έλληνες τραγουδιστές που είναι πολύ διάσημοι είναι θεόφαλτσοι και για γέλια

Ιδιαίτερη συζήτηση έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες οι δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα. Συγκεκριμένα, ο σπουδαίος μουσικός αναφέρθηκε σε νέους καλλιτέχνες και συνέκρινε τον Αντώνη Ρέμο με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, ενώ καυτηρίασε την απόφαση του Κωνσταντίνου Αργυρού να συμμετάσχει σε διαφήμιση ταχυφαγείου.

ntalaras

«Θα έπρεπε να αντιληφθούν ότι μία κακή συμπεριφορά απέναντι στην κοινωνία και την αισθητική του κόσμου γίνεται ύβρις» συμπλήρωσε

Ιδιαίτερη συζήτηση έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες οι δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα. Συγκεκριμένα, ο σπουδαίος μουσικός αναφέρθηκε σε νέους καλλιτέχνες και συνέκρινε τον Αντώνη Ρέμο με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, ενώ καυτηρίασε την απόφαση του Κωνσταντίνου Αργυρού να συμμετάσχει σε διαφήμιση ταχυφαγείου.

Ο τραγουδιστής σχολίασε τα παραπάνω σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Αρχικά, δήλωσε: «Φυσικά δεν είχα υπόψιν μου ότι λέγοντας ή κάνοντας κάποια σχόλια [θα γίνει αυτό] και μάλιστα όχι τώρα, περιστασιακά σχολιάζω το περιβάλλον μας γύρω από το τραγούδι. Όλη μου η ζωή είναι μια αγωνία για το τι ακριβώς σημαίνει τραγουδιστής και τι τραγούδι στη χώρα μας. Για εμένα καλός τραγουδιστής είναι πρώτα απ’ όλα αυτός που έχει καλή φωνή. Καλή φωνή σίγουρα έχουν ο Ρέμος, ο Βέρτης, ο Οικονομόπουλος, ο Αργυρός. Αυτούς τους ανθρώπους τους εκτιμώ και τους ξεχωρίζω. Άλλο πράγμα είναι να τραγουδάς και να έχεις καλή φωνή και άλλο να τραγουδάς αξιόλογα τραγούδια. Υπάρχουν πολλοί καλλίφωνοι τραγουδιστές που δεν τραγουδούν αξιόλογα τραγούδια και βέβαια αυτό είναι επιλογή τους. Φυσικά κανείς δεν θα αφήσει το στίγμα του Μπιθικώτση, ούτε του Καζαντζίδη, αλλά ούτε και των υπόλοιπων θρύλων των προηγούμενων εποχών».

Δείτε το βίντεο

Και συνέχισε: «Δεν θα σχολιάσω τι λέει ο καθένας (πχ. ο Γρηγόρης Αρναούτογλου), ο καθένας κάνει αξιολογικές κρίσεις και κρίνεται είτε είναι ραδιοφωνικός παραγωγός, είτε τηλεοπτική περσόνα, είτε είναι δημοσιογράφος, αναλυτής, οτιδήποτε. Εγώ κρίνομαι για αυτό που είμαι και τι κάνω. Όπως ήδη γνωρίζετε, έχω βάλει πολύ ψηλά την τέχνη του τραγουδιού και της μουσικής κυρίως και ο πήχης είνμαι πολύ ψηλά, δεν πρόκειται να τον κατεβάσω. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ανάλογα τη ζωή που έχει επιλέξει να κάνει. Αν κάποιος μουσικός ή τραγουδιστής αποφασίσει να αλλάξει δουλειά και μπορεί να κάνει μια επιχείρηση είναι σαφές ότι δεν θα τον κρίνω και δεν θα ασχοληθώ μαζί του».

Σχετικά με τις διαφημίσεις που επιλέγουν να κάνουν ορισμένοι καλλιτέχνες, είπε: «Σε κάποιες διαφημίσεις στις στάσεις είδα κοτόπουλα και κάποια μπιφτέκια που διαφημίζουν και πολλοί Έλληνες τραγουδιστές. Κάποιοι από τους Έλληνες τραγουδιστές που είναι πάρα πολύ διάσημοι και έχουν κάνει μεγάλες καριέρες είναι θεόφαλτσοι και είναι για γέλια οι φωνές τους. Όταν ένας άνθρωπος έχει καλή φωνή και κερδίζει πολλά χρήματα από τη δουλειά του και ο κόσμος τους έχει ανταμείψει και πολλές φορές πολυτελώς, θα έπρεπε να αντιληφθούν ότι μία κακή συμπεριφορά απέναντι στην κοινωνία και την αισθητική του κόσμου γίνεται ύβρις».

Τέλος, ο τραγουδιστής αποκάλυψε πως στο παρελθόν είχε συμβουλέψει τον Σάκη Ρουβά σχετικά με την καριέρα του και του είχε πει να προσέξει, καθώς στην ιστορία «θα μείνουν πολύ λίγα πράγματα όπως οι φούστες, οι συνομιλίες με τον Ηλία Ψινάκη και η τούμπα» και του είχε τονίσει: «Πρέπει να εμβαθύνεις στη μουσική, να καταλάβεις τι είναι το τραγούδι, να καταλάβεις τι είναι η ιστορία του τραγουδιού, τι έχει αφήσει πίσω της αυτή η ιστορία σε αυτόν τον τόπο. Σε μια τέτοια χώρα δεν έχουμε το δικαίωμα να χαριεντιζόμαστε με τα καλά της Μυκόνου, τη λιακάδα, τις πατάτες τηγανητές και τη φρουτοσαλάτα, και that's all».

«Μου αρέσει που λέγεται ότι ο Νταλάρας είναι παλαιάς κοπής, γιατί έτσι είμαι. Τα εμπιστεύομαι τα πράγματα παλαιάς κοπής μέχρι να βρω κάτι πιο αξιόλογο να με κερδίσει», κατέληξε ο Γιώργος Νταλάρας.

protothema.gr