ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΝοσοκομείο Αγρινίου: «Στα θρανία» οι εργαζόμενοι

Νοσοκομείο Αγρινίου: «Στα θρανία» οι εργαζόμενοι

Νοσοκομείο Αγρινίου: «Στα θρανία» οι εργαζόμενοι

Νοσοκομείο Αγρινίου: «Στα θρανία» οι εργαζόμενοι. Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αγρινίου σε ασκήσεις πυρασφάλειας όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Σύντομα ξεκινά και νέος κύκλος εκπαίδευσής τους απέναντι στην αντιμετώπιση σε ζητήματα πολιτικής προστασίας και φυσικών καταστροφών

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας: 

Ξεκίνησε στο Νοσοκομείο Αγρινίου ένας σημαντικός κύκλος εκπαίδευσης του προσωπικού για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών που σχετίζονται με φυσικά φαινόμενα στο πλαίσιο των σχεδίων δράσης «Σώστρατος» και «Περσέας», τα οποία πρόσφατα επικαιροποίησε το Νοσοκομείο Αγρινίου.

Στα σχέδια δράσης αυτά συμπεριλαμβάνονται και ασκήσεις πυρασφάλειας που πραγματοποιούνται στο Νοσοκομείο Αγρινίου κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου και θα ολοκληρωθούν μέχρι και το τέλος Απριλίου, όπου μέχρι και τότε θα έχουν εκπαιδευτεί συνολικά 700 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου!

Η εκπαίδευση αφορά την χρήση πυροσβεστήρων και των πυροσβεστικών φωλιών που υπάρχουν στο Νοσοκομείο, ενώ το σημαντικό είναι πως η εκπαίδευση διαθέτει και θεωρητικό πλαίσιο και κυρίως πρακτικό!

Οι πυροσβέστες ανάβουν φωτιά στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου μέσα σε βαρέλια λ.χ., έχοντας νωρίτερα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και δείχνουν στο προσωπικό πως πρέπει να δράσει, ενώ και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν την κατάσβεση της φωτιάς.

Σύντομα επίσης θα ξεκινήσει και νέος κύκλος εκπαιδεύσεων των εργαζομένων για την προετοιμασία τους απέναντι και σε άλλα θέματα που σχετίζονται με την πολιτική προστασία και τις φυσικές καταστροφές.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Μιχαήλ Σερασκέρης μιλώντας στη «Σ» για τις ασκήσεις πυρασφάλειας, αλλά και όλο το πλάνο της εκπαίδευσης του προσωπικού απέναντι σε φυσικά φαινόμενα τόνισε:

Ο Μιχαήλ Σερασκέρης

«είναι μια πρωτοβουλία του Νοσοκομείου μας οι ασκήσεις πυρασφάλειας, προκειμένου να αυξηθεί ο βαθμός ασφαλείας για τους εργαζομένους, όλο το προσωπικό και τους ασθενείς. Θα εκπαιδευτούν συνολικά 700 άτομα στη χρήση ατομικών μέσων πυρόσβεσης, πυροσβεστήρων, καθώς το Νοσοκομείο Αγρινίου διαθέτει επαρκέστατα μέσα πυρόσβεσης για να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό κίνδυνο.

Ο δημόσιος τομέας διαθέτει τα σχέδια «Σώστρατος» και «Περσέας», τα οποία εμείς επικαιροποιήσαμε πρόσφατα. Πάνω σ’ αυτό το πλαίσιο, σ’ αυτά τα επιχειρησιακά σχέδια, για τα οποία εκπαιδεύτηκαν όλοι οι Διοικητές από το ΕΚΑΒ, πραγματοποιήθηκε και η πρόσφατη άσκηση επί χάρτου. Υποδιαίρεση αυτών ήταν και οι ασκήσεις πυρασφάλειας.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη άσκηση επί χάρτου για την εφαρμογή του σχεδίου ασφαλείας έναντι σεισμών και άλλων φυσικών καταστροφών στο πλαίσιο των υποχρεώσεών μας για την τήρηση μέτρων ασφαλείας από φυσικές καταστροφές.

Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μεσολογγίου συμμετείχαν στην από κοινού άσκηση επί χάρτου που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, ενώ και στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένες ασκήσεις.

Τα προηγούμενα δύο χρόνια δεν μπορούσαμε να υλοποιήσουν τίποτε λόγω covid, επομένως ξεκινήσαμε τώρα προκειμένου να αυξηθεί ο βαθμός ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών.

Οι ασκήσεις πυρασφάλειας διεξάγονται 3 φορές την εβδομάδα, μέχρι και το τέλος του Απριλίου και μέχρι να εκπαιδευτούν και τα 700 άτομα, ενώ σύντομα θα διεξαχθούν και άλλες ασκήσεις για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Είμαστε ευαισθητοποιημένοι πάνω σ’ αυτά τα ζητήματα, όπως και ο Δήμος Αγρινίου, ο οποίος την Παρασκευή είχε συγκαλέσει σύσκεψη για θέματα πολιτικής προστασίας και σεισμών. Η Ελλάδα είναι σεισμογενής χώρα και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν θα γίνει ένας μεγάλος σεισμός και γι αυτό είναι πολύ σημαντικό πράγμα το προσωπικό να διατηρήσει την ψυχραιμία του σε κάθε πιθανό ενδεχόμενο και να δράσει άμεσα σε ό,τι χρειαστεί και γι αυτό το λόγο η εκπαίδευση είναι χρήσιμη».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αγρίνιο: «Αλλάξτε κατεύθυνση στις οδούς Οινέως και Δημάδη»

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ