ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΝοσοκομείο Μεσολογγίου: Σήμα κινδύνου για την Καρδιολογική Κλινική

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Σήμα κινδύνου για την Καρδιολογική Κλινική

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Σήμα κινδύνου για την Καρδιολογική Κλινική

Άμεση ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κρίσης του μόνιμου καρδιολόγου, που προκηρύχθηκε

Πρόβλημα θα ανακύψει με τη λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου μετά τη συνταξιοδότηση του Διευθυντή της στο τέλος του μήνα

Αν δεν υπάρξει κάποια προσωρινή έστω λύση, τότε δεν αποκλείεται από τον επόμενο μήνα να τεθεί εν αμφιβόλω η εφημεριακή λειτουργία της κλινικής καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα.

Σήμερα στην κλινική υπηρετούν τρεις μόνιμοι γιατροί και δύο επικουρικοί εκ των οποία όμως ο ένας βρίσκεται στο εφημεριακό πρόγραμμα της κλινικής καθώς η έτερη γιατρός βρίσκεται σε άδεια λοχίας. Μετά την αποχώρηση του διευθυντή στην κλινική παραμένουν μόνο τρεις γιατροί (δύο μόνιμοι και ένας επικουρικός), που θα αδυνατούν να βγάλουν όλο το εφημεριακό πρόβλημα.

Το πρόβλημα δεν θα είχε δημιουργηθεί, αν είχε προχωρήσει γρήγορα η κρίση του μόνιμου καρδιολόγου, θέση που προκηρύχθηκε από το Σεπτέμβριο του 2020. Ωστόσο ως συνήθως οι κρίσεις καθυστερούν αρκετά με αποτέλεσμα η αναπλήρωση των κενών που δημιουργούν οι συνταξιοδοτήσεις να μην γίνεται έγκαιρα. Το πρόβλημα που ανακύπτει πιθανότατα να αντιμετωπιστεί με μετακίνηση καρδιολόγου από κάποιο γειτονικό Νοσοκομείο, έτσι ώστε η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου να συνεχίζει να εφημερεύει όλο το μήνα.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης πάντως είναι ότι από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου διαβλέποντας την καθυστέρηση που υπάρχει στην κρίση του μόνιμου καρδιολόγου έχει υπάρξει δέσμευση πίστωσης για πρόσληψη επικουρικού καρδιολόγου. Ωστόσο κατά ένα παράδοξο… τρόπο η θέση αυτή δεν έχει εγκριθεί. Αν και σύμφωνα με πληροφορίες είναι αρκετά αμφίβολο αν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον από γιατρούς, που βρίσκονται στις λίστες των επικουρικών της 6ης ΥΠΕ, να έρθουν στο Μεσολόγγι.

Σε κάθε περίπτωση από τη στιγμή που μιλάμε για μια κομβική κλινική για τη λειτουργία ενός νοσοκομείου, θα πρέπει να υπάρξει άμεσα μια λύση έστω με τη μετακίνηση κάποιου γιατρού, αλλά το κυριότερο είναι το πρόβλημα να αποκατασταθεί με τη «στρωμένη» λύση, αρκεί να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κρίσης του μόνιμου καρδιολόγου.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Με τη νέα διοικήτρια Ελένη Φιλιπποπούλου συναντήθηκε ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου

Η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου πραγματοποίησε συνάντηση την Τετάρτη 16 Ιουνίου με την νέα διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας «Χατζηκώστα»,Ελένη Φιλιπποπούλου.

Τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Βασίλης Σπυρόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Πασιόπουλος, οι οποίοι συναντήθηκαν μέσα σε εγκάρδιο κλίμα με την κυρία Φιλιπποπούλου και της ευχήθηκαν καλή δύναμη στον ρόλο που αναλαμβάνει. Παράλληλα, ζήτησαν από την νέα διοικητή να συνεχίσει τις προσπάθειες των προκατόχων της για τη διαρκή αναβάθμιση του Νοσοκομείου του Μεσολογγίου.

Τα μέλη της διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου διαβεβαίωσαν την κυρία Φιλιπποπούλου ότι σκοπεύουν να σταθούν με έμπρακτο τρόπο στο πλευρό της, όπως το έκαναν και με τις προηγούμενες διοικήσεις του Νοσοκομείου, συμβάλλοντας στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν ώστε να ικανοποιηθούν επιτέλους πάγια αιτήματα της πόλης μας, όπως είναι η λειτουργία του αξονικού τομογράφου και η κάλυψη των κενών που υπάρχουν στις κλινικές με ιατρικό προσωπικό.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε η προσήλωση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου στην ηθική, αλλά και την υλική στήριξή του προς το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, με την προσφορά δωρεών ανάλογα με τις δυνατότητές του, όπως έχει πράξει κατά το παρελθόν. Στόχος παραμένει πάντοτε η βέλτιστη λειτουργία του Νοσοκομείου, με την υγεία τόσο των συναδέλφων επαγγελματιών όσο και των δημοτών συνολικότερα να μπαίνει σε προτεραιότητα, ειδικά στις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί με την πανδημία του COVID-19.

Προκαταβολή 40% για τον παγετό της Άνοιξης στους πληγέντες παραγωγούς, μέχρι τα τέλη Ιουλίου

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr