ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΝοσοκομείο Μεσολογγίου: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη Διοίκηση για “διχαστικές πρακτικές”

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη Διοίκηση για “διχαστικές πρακτικές”

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη Διοίκηση για “διχαστικές πρακτικές”

«Διχαστικές πρακτικές σε αναθέσεις θέσεων ευθύνης στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου», τιτλοφορεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου την ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ.

Αφορμή στάθηκε η αντικατάσταση προϊσταμένου τμήματος χωρίς, όπως καταγγέλλεται, η αναπληρώτρια διοικήτρια να εφαρμόσει κριτήρια αντίστοιχα με τα οποία εφαρμόστηκαν σε τοποθετήσεις των υπολοίπων προϊσταμένων.

Τι αναφέρει αναλυτικά το κείμενο του Συλλόγου

Πριν περίπου 15 μέρες η Αν. Διοικήτρια του Νοσοκομείου μας, συνεχίζοντας δυστυχώς την διχαστική πρακτική των προηγούμενων Διοικήσεων, αντικατέστησε προϊστάμενο τμήματος με άλλο συνάδελφο χωρίς να εφαρμόσει τα κριτήρια εκείνα που εφαρμόστηκαν στις τοποθετήσεις των υπολοίπων προϊσταμένων.

Σε προφορική όχληση του Συλλόγου Εργαζομένων προς την Αν. Διοικήτρια, για την μη τήρηση της ίδιας διαδικασίας, η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι εμμένει στην απόφασή της. Το γεγονός αυτό προκαλεί αίσθημα αδικίας στους συναδέλφους που βλέπουν να μην εφαρμόζεται μια μόνιμη πρακτική στις αναθέσεις αλλά κάθε φορά να ισχύουν διαφορετικά κριτήρια αφήνοντας να αιωρούνται ερωτηματικά για τους τρόπους επιλογής.

Πάγια θέση του Συλλόγου μας είναι οι όποιες κρίσεις και τοποθετήσεις του προσωπικού σε θέσεις ευθύνης, να γίνονται με όσα ορίζει ο νομός, δηλαδή από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, Συμβούλια Επιλογής. Έως τη λειτουργία των ανωτέρω οργάνων τα οποία εδώ και χρόνια δε λειτουργούν εσκεμμένα για ευνόητους λόγους και προκειμένου να σταματήσει η μεροληπτική αντιμετώπιση των υπάλληλων και οι μη αξιοκρατικές επιλογές, στις όποιες κατ’ ανάθεση τοποθετήσεις, να λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπάλληλων όπως ορίζουν οι νόμοι (Μεταπτυχιακό, ξένες γλώσσες, έτη υπηρεσίας κλπ σύμφωνα με το Ν.3528/2007, Ν.4369/16 και πλέον με το άρθρο 45 του Ν.4674/2020).

Σε κάθε περίπτωση να εφαρμόζονται τα ίδια κριτήρια σε όλη την κλίμακα της ιεραρχίας ώστε να υπάρχει το αίσθημα της ισονομίας και να μην υποσκάπτεται η εργασιακή γαλήνη, ειδικά στους καιρούς που ζούμε.

Παναιτώλιο: Να μην κλείσει το κατάστημα των ΕΛΤΑ ζητάει ο δήμαρχος Αγρινίου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ