ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΝοσοκομείο Μεσολογγίου: Οι εφημερίες κατά το δοκούν και τα “εντέλλεσθε” που δεν εκτελούνται!

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Οι εφημερίες κατά το δοκούν και τα “εντέλλεσθε” που δεν εκτελούνται!

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Οι εφημερίες κατά το δοκούν και τα “εντέλλεσθε” που δεν εκτελούνται!

Στον Τύπο της Αιτωλοακαρνανίας έφτασε ένα ενημερωτικό δελτίο από το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, (αφού αυτό συνεδρίασε;) το οποίο αναφέρει ότι τα “εντέλλεσθε” από τη διοίκηση στο Αγρίνιο έχουν σκοπό να κλείσουν το Μεσολόγγι αφού δεν τα κατάφεραν με την υποστελέχωση.

Κατηγορεί δηλαδή τη διοίκηση ευθέως ότι συνειδητά επιδιώκει το κλείσιμο της μονάδας στο Νοσοκομείο! Σήμερα Δευτέρα ένα ανάλογο κείμενο έφτασε στον τοπικό Τύπο και από την τριμελή επιτροπή γιατρών του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Είναι όμως αλήθεια ότι επιδίωξη των διοικούντων είναι να διαλυθεί η Χειρουργική Κλινική του Μεσολογγίου και να κλείσει το νοσοκομείο;

Η αφορμή είναι δύο περιστατικά εφημεριών των τελευταίων 24ωρων. Μια αναισθησιολόγος δηλώνει ότι δεν μπορεί να εφημερεύσει κατά το Σαββατοκύριακο, όπως ήταν ορισμένο, και λαμβάνει εντολή να συνεχίσει τις εφημερίες της, εκτός από την Κυριακή όπου έχει ήδη προγραμματίσει, και το Σάββατο. Όμως είχε ήδη εφημερεύσει κατά την προηγούμενη Δευτέρα και την προηγούμενη Τετάρτη, δηλαδή σε ημέρες μη-γενικής εφημέρευσης χειρουργικού τμήματος. Γιατί; Διότι όπως φαίνεται άλλα έχουν συμφωνηθεί κι άλλα γίνονται! Πράγμα που δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση της τριμελούς επιτροπής γιατρών από το Μεσολόγγι, όπου απλά γίνεται γνωστό ότι η αναισθησιολόγος «εφημέρευε την προηγούμενη μέρα».

Το Σάββατο 23 Ιουλίου που πάλι εφημερεύει το Μεσολόγγι, τελικά η αναισθησιολόγος δεν θα εφημερεύσει, λόγω αιφνίδιας ασθένειας, οπότε αποφασίζεται να μεταφερθεί ένας από τους εφημερεύοντες χειρουργούς του Μεσολογγίου στο Αγρίνιο για να υπάρχουν εφημερίες Χειρουργικής.

Σαν να μην έφταναν αυτά όμως, ο χειρουργός που έλαβε την εντολή να μετακινηθεί στο Αγρίνιο, πολύ απλά δεν το έπραξε γιατί ασθένησε ξαφνικά. Στην ανακοίνωση της Δευτέρας της τριμελούς επιτροπής γιατρών από το Μεσολόγγι αναφέρεται ότι έχει καρδιοπάθεια και εμφάνισε υπερτασικό επεισόδιο.

Οι εφημερίες 12 και 18 μέρες

Πώς προκύπτουν όμως οι εφημερίες της Χειρουργικής; Κρίνοντας η διοίκηση ότι για να υπάρχει πλήρης κάλυψη στα δύο νοσοκομεία ταυτόχρονα θα χρειαζόταν 20 χειρουργοί που δεν υπάρχουν, πρόσφατα αποφάσισε η εφημέρευση των χειρουργικών τομέων Αγρινίου και Μεσολογγίου να γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο Μεσολόγγι, καθώς και κάθε 2ο και 4ο Σαββατοκύριακο. Όλες οι υπόλοιπες μέρες στο Αγρίνιο. Συνολικά 12 ημέρες στο Μεσολόγγι και 18 ημέρες το Αγρίνιο. Το θέμα όμως είναι ότι δεν τηρούνται αυτά που έχουν συμφωνηθεί!

Δηλαδή οι Τρίτες και Πέμπτες για το Μεσολόγγι και τα συγκεκριμένα Σαββατοκύριακα απλά παραβλέπονται και γίνεται ένα άλλο άτυπο πρόγραμμα. Αυτός είναι και ο λόγος που η συγκεκριμένη αναισθησιολόγος βρέθηκε να κάνει εφημερίες άλλες από αυτές που θα έπρεπε, διότι κάποιοι είχαν αποφασίσει από μόνοι τους να συνδράμει στα χειρουργεία  Δευτέρα και Τετάρτη ενώ δεν προβλέπεται.

Υπάρχουν όμως και μερικά ακόμη γεγονότα που δεν αναφέρονται στην ανακοίνωση. Οι πληροφορίες λένε ότι η Νοσοκομειακή Μονάδα  Αγρινίου έχει στείλει στο Μεσολόγγι Ακτινολόγο, Βιοχημικό, Αναισθησιολόγο και Ορθοπεδικό ενώ διενεργεί πάμπολλες βιοχημικές εξετάσεις μηνιαίως, καθώς επίσης και τα επείγοντα PCR για κόβιντ, για λογαριασμό της Ν.Μ. Μεσολογγίου ώστε να μπορεί να λειτουργεί.

Όλα αυτά την ώρα που είναι γνωστές κι άλλες πολλές διαχρονικές δυσλειτουργίες στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, άσχετες από την διαχείριση της διοίκησης, όπως πρόσφατα, όπου περιστατικά μεταφέρθηκαν στο Αγρίνιο γιατί ο ακτινολόγος του Μεσολογγίου δεν γνώριζε πλήρως συγκεκριμένο απεικονιστικό μηχάνημα…

Υπενθυμίζεται, δε, ότι τελικώς αμφότεροι οι γιατροί που έλαβαν το “εντέλλεσθε” δεν το εκτέλεσαν αλλά εισήχθησαν για κατεπείγουσες εξετάσεις λόγω ασθενείας, όπως έχει αναφερθεί. με διαφορετικές αντιδράσεις όμως. Η μία γιατρός, αφού συμφώνησε με όσα της είπε η διοικήτρια του νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Φιλιπποπούλου αρχικά, τελικώς εισήχθη για εξετάσεις, όπως, ομοίως, κι ο άλλος γιατρός αφού εκείνος φέρεται να αντέδρασε στο τηλέφωνο της εντολής που έλαβε!

Μήπως τελικά τα “εντέλλεσθε” έρχονται σωρηδόν γιατί απλά κάποιοι δεν θέλουν να κάνουν την δουλειά τους όπως αυτή καθορίζεται από τους διοικούντες;

Αγρίνιο: Θα φωταγωγηθεί η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ