ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠόσο δύσκολο ήταν αυτό που έκανε η διοίκηση του Νοσοκομείου για να υπάρχει μια τάξη στα εξωτερικά ιατρεία;

Πόσο δύσκολο ήταν αυτό που έκανε η διοίκηση του Νοσοκομείου για να υπάρχει μια τάξη στα εξωτερικά ιατρεία;

Πόσο δύσκολο ήταν αυτό που έκανε η διοίκηση του Νοσοκομείου για να υπάρχει μια τάξη στα εξωτερικά ιατρεία;

Καμιά φορά οι πιο απλές λύσεις είναι και οι πιο δύσκολα εφαρμόσιμες, ειδικά αν μιλάμε για το ελληνικό Δημόσιο. Οι λύσεις που φέρνει η διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου σε ορισμένα ζητήματα φαίνεται ότι απλά απαιτούσαν μια πρακτική σκέψη, που για κάποιον λόγο δεν υπήρχε μέχρι πρότινος.

Στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου ένα πρόβλημα που παρατηρούνταν ήταν ο συνωστισμός, η ανεξέλεγκτη είσοδος και ο εκνευρισμός που επικρατούσε από όσους δεν είχαν ραντεβού, περνούσαν για “μια ενημέρωση” ή ήθελαν επιτόπου λύση στο πρόβλημά τους.

Τι άλλαξε; Πολύ απλά μετά την πρώτη αίθουσα αναμονής μπήκε μια πόρτα με ηλεκτρικό σύστημα εισόδου, ένας υπάλληλος έχει την ευθύνη να περνά τον κόσμο σταδιακά μέσα ανά δύο ή τρία άτομα, οι πολίτες κατευθύνονται στον γιατρό που τους ενδιαφέρει και σταμάτησε όλος εκείνος ο χαμός μπροστά από ένα γκισέ όπου όλοι ήθελαν πληροφορίες!

Φυσικά, προηγείται, νωρίς το πρωί, μια διασικασία από τους υπαλλήλους όπου μοιράζονται τα ραντεβού της ημέρας που έχουν κλειστεί κι όσοι είναι σε αυτά προηγούνται χρονικά. Όλοι εξυπηρετούνται απλά με μια διαδικασία και μια ευταξία.

Πόσο δύσκολο ήταν αλήθεια τόσον καιρό να μπει ένα… θυροτηλέφωνο και μια στοιχειώδη τάξη στην είσοδο των εξωτερικών ιατρείων;

Σίγουρα το είχαν σκεφτεί οι παλιότεροι που έβλεπαν κάποιες στιγμές φασαρία και χαμό, όμως ακόμη και σε αυτό τελικά χρεάζεται… βούληση!

Εφημερίδα Συνείδηση

Πάτρα: Θρίλερ με τον άνδρα που εξαφανίστηκε στη Γέφυρα του Ρίου – Συνεχίζονται οι αναζητήσεις

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →