ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΝοσοκομείο Αγρινίου: Θα χειρουργούνται τα αυστηρώς επείγοντα περιστατικά – Κλειστά τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία πλην εξαιρέσεων

Νοσοκομείο Αγρινίου: Θα χειρουργούνται τα αυστηρώς επείγοντα περιστατικά – Κλειστά τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία πλην εξαιρέσεων

Νοσοκομείο Αγρινίου: Θα χειρουργούνται τα αυστηρώς επείγοντα περιστατικά – Κλειστά τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία πλην εξαιρέσεων

Αν εξαιρέσει κανείς τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό για τους οποίους εφόσον απαιτηθεί θα αναπτυχθούν άλλες 10 κλίνες ώστε να φθάσουν μάξιμουμ τις 45 (με βάση την υφιστάμενη κατάσταση στις παροχές οξυγόνου), υπό το βάρος της έξαρσης των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία, στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου ουσιαστικά θα λειτουργεί κανονικά μόνο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Σύμφωνα με τα μέτρα που εξειδικεύθηκαν σε σημερινή σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων, μία ημέρα μετά την επίσκεψη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, κριτήριο για τις χειρουργικές επεμβάσεις θα αποτελέσει ο αυστηρώς επείγον χαρακτήρας των περιστατικών ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων με ελάχιστες επιβεβλημένες  εξαιρέσεις. Επιπλέον, μέλη του ιατρικού προσωπικού από όλες τις Κλινικές τίθενται σε ετοιμότητα  αν χρειαστεί να βοηθήσουν στη διακίνηση και στη νοσηλεία ασθενών με Covid-19. Στην περίπτωση που αναπτυχθούν επιπλέον κλίνες για ασθενείς με Covid-19 θα συρρικνωθούν άλλες κλινικές προκειμένου να εξευρεθεί ο αναγκαίος χώρος.

“Είμαστε αναγκασμένοι αυτή τη στιγμή να αναστείλουμε πρακτικά  όλες τις άλλες λειτουργίες του νοσοκομείου πλην των Επειγόντων ώστε να υπάρξει ανταπόκριση σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα, στην πίεση δηλαδή από την απότομη αύξηση των κρουσμάτων” τόνισε μιλώντας στο sinidisi.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπακόπουλος (φωτογραφία). Παρατήρησε, ωστόσο. ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται ενέχει κινδύνους ως προς τη διαχείριση της υπόλοιπης νοσηρότητας. “Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε μία γρήγορη κάμψη αυτής της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων κορωνοϊού και ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε σε ακραίες λύσεις” σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Θεωρούμε ότι και ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει σε αυτήν την κατεύθυνση εφαρμόζοντας μέτρα ατομικής προστασίας τα οποία απαξίωσε, όπως φαίνεται,  τις προηγούμενες ημέρες και το αποτέλεσμα είναι αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή”.

Οι επιπτώσεις στις εμβολιαστικές γραμμές

Η αρνητική εξέλιξη που δρομολογήθηκε στο μέτωπο της πανδημίας επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα των εμβολιαστικών γραμμών εντός της νοσηλευτικής μονάδας του Αγρινίου. “Με τον τρόπο που σχεδιάστηκαν απορροφούν υγειονομικό δυναμικό το οποίο ξαφνικά είναι απαραίτητο σε αυτήν την έξαρση του κορωνοϊού που παρατηρούμε” τόνισε ο κ. Μπακόπουλος. Επανέλαβε την πρότασή του να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας εμβολιαστικού κέντρου για σταδιακή μεταφορά των γραμμών  εκτός νοσοκομείου στα πρότυπα άλλων πόλεων, το οποίο να στελεχωθεί με διαφορετικό προσωπικό ώστε η  νοσηλευτική μονάδα να ανταποκριθεί στον κατ’ εξοχήν ρόλο της, δηλαδή στη διάγνωση, νοσηλεία και θεραπεία.

Το γεγονός ότι υπήρξε επαφή με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου  προκειμένου να συζητηθεί η δυνατότητα ενίσχυσης των εμβολιαστικών γραμμών πέραν αυτών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και από ιδιώτες ιατρούς, μαρτυρά  σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των νοσοκομειακών γιατρών παθογένειες του Ε.Σ.Υ.  “Η ανάγκη να καταφύγουμε ακόμα μια φορά στη βοήθεια του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να τα βγάλουμε πέρα, παρότι η βοήθειά τους είναι επιθυμητή και ευπρόσδεκτη, δείχνει από την άλλη πλευρά αυτό που έχουμε τονίσει κατ΄επανάληψη ότι δηλαδή το Ε.Σ.Υ. είναι σε πρωτοβάθμιο και νοσοκομειακό επίπεδο υποστελεχωμένο. Παρά τη σχεδόν πλήρη αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου για την υπόλοιπη,  πλην covid-19, νοσηρότητα,  ακόμα υπάρχει ανάγκης εξωτερικής βοήθειας”, κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΙΝΝΑΑ.

Εντονότατη διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Παιδείας από την Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr