ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΝοσοκομείο Αγρινίου: Από τα σχέδια για Αιμοδυναμικό και Μονάδα Εμφραγμάτων στην κατάρρευση της Καρδιολογικής;

Νοσοκομείο Αγρινίου: Από τα σχέδια για Αιμοδυναμικό και Μονάδα Εμφραγμάτων στην κατάρρευση της Καρδιολογικής;

Νοσοκομείο Αγρινίου: Από τα σχέδια για Αιμοδυναμικό και Μονάδα Εμφραγμάτων στην κατάρρευση της Καρδιολογικής;

Δεν έχουν περάσει ούτε 40 ημέρες από τα τέλη Μαΐου όταν ο υπουργός Υγείας έκανε την δήλωση-δέσμευση ότι στο Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπεται ένας αναπτυξιακός βραχίονας παρεμβάσεων για τις δομές υγείας που μπορεί να οδηγήσει σε Μονάδα Εμφραγμάτων και στην συνέχεια σε Αιμοδυναμικό Τμήμα στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Αμέσως την επόμενη μέρα, εδώ στη “Συνείδηση”, ο κορυφαίος επεμβατικός καρδιολόγος κ. Γιώργος Τριάντης δήλωνε απολύτως έτοιμος και διαθέσιμος να συμβάλει αμισθί στην προσπάθεια, έχοντας μαζί του και τον διευθυντή Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Ν. Αγρινίου κ. Γιώργο Αλμπάνη με τον οποίο έχει και προσωπική σχέση. «Γνωρίζω ότι είναι διατεθειμένος τους πρώτους μήνες της λειτουργίας της μονάδας εμφραγμάτων να κοιμάται στο νοσοκομείο Αγρίνιο όπως κι εγώ, μέχρι να γίνει η διαδικασία όπως πρέπει», είχε δηλώσει ο κ. Τριάντης.

Πραγματικά είναι απορίας άξιο το πως φτάσαμε από αυτό το σημείο στην (φερόμενη ως) κατάρρευση της Καρδιολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο! Τι μεσολάβησε άραγε και οδηγηθήκαμε στην υποβολή παραίτησης από τον κ. Αλμπάνη και στον γενικό συναγερμό για να μην μείνουν 150 χιλιάδες άνθρωποι χωρίς Καρδιολογική Κλινική; Ενοχλήθηκαν κάποια κέντρα και παράκεντρα σε αυτό που λέμε “καθεστηκυία τάξη” στην Υγεία; Συνέβη κάτι από εδώ μέχρι την Πάτρα απέναντι;

Οι μόνοι αρμόδιοι να απαντήσουν, φυσικά, είναι το Υπουργείο και η 6η ΥΠΕ, διότι το να αφήνεται το ζήτημα σε πρωτοβουλίες τρίτων έχει αποδειχθεί καταστροφικό.

Την Παρασκευή θα υπάρξει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Αγρίνιο με μόνο θέμα την επιβίωση της Καρδιολογικής και καλό θα είναι να “κατέβουν” άπαντες με προτάσεις και ιδέες για την στελέχωση της κλινικής κι όχι να αρχίσουν να βγάζουν τα εσώψυχά τους πλειοδοτώντας σε αγωνιστικότητα και αντιπολίτευση.

Διερωτώμενοι ξανά πώς φτάσαμε ως εδώ, να μην ξεχάσουμε ότι, τόσο ο δήμαρχος Αγρινίου όσο και η αντιπολίτευση, υιοθετούν το συμπέρασμα ότι έχει καταρρεύσει η Καρδιολογική, παρότι δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Αλμπάνης θα εγκαταλείψει τελικά την θέση του.

Άρα πρέπει να κρατήσουν ψηλά το θέμα στην επικαιρότητα, πράγμα που ελάχιστα συνέβη-πλην εξαιρέσεων- όταν ο κόβιντ θέριζε στην ΜΕΘ και το ποσοστό επιβίωσης εκεί ήταν μηδενικό…

Γιάννης Συμψηρής

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ