ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΝοσοκομείο Αγρινίου: Μια δεκαετία στον παλιό Οργανισμό – Γιατί, όταν σε άλλα νοσοκομεία οι οργανισμοί αλλάζουν;

Νοσοκομείο Αγρινίου: Μια δεκαετία στον παλιό Οργανισμό – Γιατί, όταν σε άλλα νοσοκομεία οι οργανισμοί αλλάζουν;

Νοσοκομείο Αγρινίου: Μια δεκαετία στον παλιό Οργανισμό – Γιατί, όταν σε άλλα νοσοκομεία οι οργανισμοί αλλάζουν;

Την προσεχή Δευτέρα είναι προγραμματισμένη στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου η σύσκεψη των φορέων για την οργάνωση του συλλαλητηρίου, που προγραμματίζεται για την ερχόμενη Πέμπτη στο Αγρίνιο ενάντια στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Οι ελλείψεις και τα κενά, που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Αγρινίου και  ιδίως στο ιατρικό προσωπικό είναι γνωστά. Το δομικό πρόβλημα όμως για το οποίο το Νοσοκομείο Αγρινίου ποτέ δεν κατάφερε ουσιαστικά να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών είναι άλλο. Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται ακριβώς 10 χρόνια από τότε που εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο του Νοσοκομείου Αγρινίου. Στην πορεία όλων αυτών των ετών, αλλά και σήμερα 10 χρόνια μετά το Νοσοκομείο Αγρινίου δεν έχει αναβαθμιστεί επί της ουσίας, παρά μόνο ως προς το σκέλος που προσφέρουν οι ξενοδοχειακές υποδομές του νέου κτιρίου.

Αιτία αυτού είναι το γεγονός ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί με το Οργανισμό του παλιού κτιρίου των 150 κλινών, ενώ πλέον μιλάμε για ένα νοσοκομείο 250 κλινών. Το θέμα αυτό έθιξαν με τις παρεμβάσεις στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου για το θέμα του Νοσοκομείου οι πρόεδροι τόσο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, όσο και του Σωματείου Εργαζομένων υπογραμμίζοντας ότι με το ίδιο ή και λιγότερο προσωπικό οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγρινίου καλούνται να καλύψουν τις ενός Νοσοκομείου που από τις 150 πήγε στις 250 κλίνες.

Τα προβλήματα που δημιουργεί ο παλιός Οργανισμός είναι πολλά, όπως το γεγονός ότι διατηρούνται ακόμη και προσωποπαγείς θέσεις, με αποτέλεσμα όταν βγαίνουν νέες προκηρύξεις να μην «φαίνονται» τα πραγματικά και λειτουργικά κενά.

Επί της ουσίας οι πραγματικές ανάγκες του Νοσοκομείου Αγρινίου δεν έχουν καταγραφεί ποτέ επίσημα. Φυσικά ο νέος Οργανισμός θα έπρεπε να είχε έρθει μαζί με το νέο κτίριο, αλλά δεν έχει έρθει ούτε 10 χρόνια μετά… Οι ευθύνες βέβαια για αυτό αγγίζουν όλες τις κυβερνήσεις και φυσικά το τοπικό πολιτικό προσωπικό που άφησε αυτό το θέμα να χρονίζει.

Και όμως υπάρχουν περιπτώσεις που Οργανισμοί νοσοκομείων τροποποιούνται σε άλλες περιοχές της χώρας, όχι όμως και στο Αγρίνιο… Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη έγκριση του νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Με τους κυβερνητικούς βουλευτές της Εύβοιας μάλιστα να μην κρύβουν τη χαρά τους δίπλα στους αρμοδίου Υπουργούς που υπογράφουν την ΚΥΑ του νέου Οργανισμoύ.

Και το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι επειδή δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς ότι τα προηγούμενα χρόνια η χώρα διήλθε μια περίοδο με στενούς δημοσιονομικούς περιορισμούς και πάγο στις προσλήψεις στο Δημόσιο, για ποιο λόγο μέσα σε αυτή τη δεκαετία ανεξάρτητα από τις προκηρύξεις και προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού δεν κατέστη εφικτό να υπάρχει τουλάχιστον το θεσμικό κείμενο, ο Οργανισμός δηλαδή, που να αποτυπώνει τις πραγματικές ανάγκες του Νοσοκομείου.

Του Δημήτρη Παπαδάκη – Εφημερίδα Συνείδηση

Γιορτάζει η αγαπημένη των Αγρινιωτών Αγία Μαρίνα (ΔΕΙΤΕ VIDEO)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ