ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΝοσοκομείο Αγρινίου: Μετ’ εμποδίων η ενίσχυση

Νοσοκομείο Αγρινίου: Μετ’ εμποδίων η ενίσχυση

Νοσοκομείο Αγρινίου: Μετ’ εμποδίων η ενίσχυση

Νοσοκομείο Αγρινίου: Μετ’ εμποδίων η ενίσχυση όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Στις 29 ανέρχονται οι κενές οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Αγρινίου με τα πλέον επείγοντα κενά να είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (με σημαντικότερο όλων αυτό του Διευθυντή της ΜΕΘ), στη Χειρουργική Κλινική και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Τα οργανικά κενά στη Χειρουργική Κλινική ανέρχονται σε τέσσερα, τρία είναι τα κενά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ άλλες κλινικής αιχμής παρουσιάζουν μικρότερο αριθμό οργανικών κενών, π.χ. από δύο σε Ορθοπαιδική και Μαιευτική. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι πέντε κενά υπάρχουν στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, καθώς μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται μια ακόμη συνταξιοδότηση και η συγκεκριμένη δομή θα μείνει με μόλις ένα γιατρό.

«Πληγή» για το Νοσοκομείο Αγρινίου, όπως συνολικότερα για το ΕΣΥ, παραμένουν οι παραιτήσεις γιατρών και οι συνταξιοδοτήσεις που δεν αναπληρώνονται. Στο Νοσοκομείο Αγρινίου εννέα από τα 29 οργανικά κενά της ιατρικής υπηρεσίας προκύπτουν από το «κύμα φυγής» γιατρών από το Δημόσιο. Με πιο ηχηρή και πρόσφατη την παραίτηση της Διευθύντριας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Ενώ 10 από τα κενά προέρχονται από συνταξιοδοτήσεις, πολλές εκ των οποίων μάλιστα από το 2021, που μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχουν αναπληρωθεί.

Η ενίσχυση σε προσωπικό υπό το καθεστώς των μόνιμων προσλήψεων γίνεται, αλλά δυστυχώς γίνεται με αργό ρυθμό, αφού η διαδικασία των προκηρύξεων για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό είναι αρκετά χρονοβόρα, με αποτέλεσμα όπως επισημαίνουν και οι υγειονομικοί φορείς, πριν κλείσουν οι «τρύπες» του συστήματος, ανοίγουν άλλες…

Έρχεται ενίσχυση σε νοσηλευτές και λοιπές ειδικότητες

Πάντως τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου θα ενισχυθούν πολύ σύντομα από νοσηλευτές και άλλες παραϊατρικές ειδικότητες μέσα από τις προκηρύξεις 2Κ και 7Κ του ΑΣΕΠ που βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο. Συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Αγρινίου θα προσληφθούν 5 νοσηλευτές ΠΕ, 14 νοσηλευτές ΤΕ και 5 ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής, ενώ στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, 6 νοσηλευτές ΤΕ και 2 ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής. Επιπλέον στο Νοσοκομείο Αγρινίου μέσα από τις εν λόγω προκηρύξεις θα προσληφθούν δύο ΠΕ Χημικών – Βιοχημικών και 3 ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, ενώ στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου θα καλυφθούν μία θέση ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας και μια θέση ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών.

Μ. Θεμιστοκλέους : Σε βαθμό διευθυντή οι θέσεις για τη ΜΕΘ

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Σε αυτές τις δρομολογημένες προσλήψεις που επίκεινται στάθηκε προ ημερών στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μιλτιάδη Ζαμπάρα, αναφορικά με την υποστελέχωση των δομών υγείας στην Αιτωλοακαρνανία.

Ειδικότερα όμως σε σχέση με τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου ο υφυπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι η ΜΕΘ παρά την παραίτηση της Διευθύντριάς της «λειτουργεί κανονικά» και παραδεχόμενος ότι «δεν είναι καθόλου ευχάριστο να παραιτείται ένας γιατρός του εθνικού συστήματος υγείας» πρόσθεσε πως «θα προκηρυχθούν οι θέσεις για τη ΜΕΘ Αγρινίου και σε βαθμό διευθυντή, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τις καλύψουμε».

Η λίστα των κενών

Ακολουθεί η λίστα με τις κενές οργανικές θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείου Αγρινίου, έτσι όπως ιεραρχούνται από την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος:

Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Πνευμονολογίας ή Χειρουργικής για τη ΜΕΘ θέση συντονιστή διευθυντή
Γενικής Χειρουργικής
Γενικής Χειρουργικής
Παθολογίας
Αναισθησιολογίας
Παθολογίας ή Καρδιολογίας για το ΤΕΠ
Παθολογίας ή Χειρουργικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ ή Γενικής Ιατρικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική διάσωση – προνοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση –διοίκηση- συντονισμό του έργου της εφημερίας για το ΤΕΠ
Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Γενικής Ιατρικής για το ΤΕΠ
Ουρολογίας
Γενικής Χειρουργικής
Γενικής Χειρουργικής
Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Αιματολογίας
Ωτορινολαρυγγολογίας
Οφθαλμολογίας
Ωτορινολαρυγγολογίας
Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Αιματολογίας ή Παθολογίας για την αιμοδοσία
Παθολογοανατομίας
Ορθοπαιδικής
Ορθοπαιδικής
Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Αιματολογίας ή Παθολογίας για την αιμοδοσία
Μαιευτικής -Γυναικολογίας
Μαιευτικής -Γυναικολογίας
Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης
Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας ή Χειρουργικής ή Αναισθησιολογίας ή Νεφρολογίας για τη ΜΕΘ με εξειδίκευση στην εντατικολογία
Ψυχιατρικής (οργανική του Κέντρου Ψυχικής Υγείας)
Ψυχιατρικής (οργανική του Κέντρου Ψυχικής Υγείας)
Ψυχιατρικής (οργανική του Κέντρου Ψυχικής Υγείας)
Ψυχιατρικής (οργανική του Κέντρου Ψυχικής Υγείας)
Ψυχιατρικής (οργανική του Κέντρου Ψυχικής Υγείας)

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Ναυπακτία: Χασισοφυτεία με περισσότερα από 1.000 δενδρύλλια εντόπισαν αστυνομικοί (εικόνα)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ