ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΝοσοκομείο Αγρινίου: Επιδιορθώνεται ο αξονικός τομογράφος

Νοσοκομείο Αγρινίου: Επιδιορθώνεται ο αξονικός τομογράφος

Νοσοκομείο Αγρινίου: Επιδιορθώνεται ο αξονικός τομογράφος

Χωρίς αξονικό τομογράφο είναι από το Σάββατο το Νοσοκομείο Αγρινίου, με αποτέλεσμα οι προγραμματισμένες εξετάσεις των ασθενών να γίνονται στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Ο μοναδικός αξονικός τομογράφος που υπάρχει στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Αγρινίου χάλασε λόγω βλάβης του κρεβατιού που διαθέτει, ενώ η επαναλειτουργία του αναμένονταν χθες ή σήμερα το αργότερο.

Στο παρελθόν ο αξονονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Αγρινίου είχε υποστεί και άλλες φορές βλάβη και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις σοβαρότερες, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας για αρκετές εβδομάδες. Αυτή τη φορά όμως το πρόβλημα που παρουσιάστηκε ήταν εύκολα αντιμετωπίσιμο, με το αποτέλεσμα την ολιγοήμερη παύση της λειτουργίας του.

Σύμφωνα με το Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου Μιχάλη Σερασκέρη:

Νοσοκομείο Αγρινίου: Επιδιορθώνεται ο αξονικός τομογράφος
Ο Μιχαήλ Σερασκέρης

«χάλασε το κρεβάτι που μπαίνει και βγαίνει στον αξονικό, πάνω στο οποίο μεταφέρονται οι ασθενείς. Η ζημιά έγινε το Σάββατο. Τα ραντεβού μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου για αξονική, ενώ η αποκατάσταση αναμένεται το πιθανότερο την Τρίτη (χθες) ή το αργότερο την Τετάρτη (σήμερα). Παραγγείλαμε ένα ανταλλακτικό από την εταιρεία που μας τον επισκευάζει και μόλις τν παραλάβουν θα γίνει αμέσως η αποκατάσταση της ζημιάς για να επαναλειτουργήσει κανονικά ο αξονικός».

Από το Σάββατο μέχρι και την Τρίτη τα προγραμματισμένα ραντεβού, σύμφωνα με τον κ. Σερασκέρη, για αξονική ήταν περίπου 5 την ημέρα, ενώ ο αξονικός θεωρείται από πολλούς επιστήμονες η «καρδιά» του εκάστοτε Νοσοκομείου.

Επίσης, να υπενθυμίσουμε πως κατά τον προηγούμενο χρόνο έγινε αγώνας δρόμου ώστε να επαναλειτουργήσει ο μαγνητικός τομογράφος. Τότε γιατρός που ανήκε στην οργανική δύναμη της νοσηλευτικής μονάδας Αγρινίου, στην οποία μάλιστα είχε τοποθετηθεί με πρόσφατη τότε προκήρυξη με σκοπό τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου του νοσοκομείου Αγρινίου (αφού θα ολοκλήρωνε την προβλεπόμενη εκπαίδευση) είχε μετακινηθεί προσωρινά στο νοσοκομείο Μεσολογγίου για κάλυψη αναγκών του εκεί τμήματος ακτινολογίας προσωρινά, καλύπτοντας κάποιες βάρδιες της πρωινής λειτουργίας του τμήματος, καθώς επίσης και ένα ποσοστό εφημεριακών αναγκών.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Όλοι… market pass! Ξεκίνησε η διαδικασία, χαμός από αιτήσεις!

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ