ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΝοσοκομείο Αγρινίου: Αναστάτωση χωρίς αιτία για την εφημερία γιατρού της Παθολογικής

Νοσοκομείο Αγρινίου: Αναστάτωση χωρίς αιτία για την εφημερία γιατρού της Παθολογικής

Νοσοκομείο Αγρινίου: Αναστάτωση χωρίς αιτία για την εφημερία γιατρού της Παθολογικής

Αναστάτωση και ποικίλα σχόλια προκάλεσε η πληροφορία που δημοσιεύθηκε στον τοπικό Τύπο και αναπαράχθηκε πανελλαδικά, σύμφωνα με την οποία παθολόγος σε κατάσταση εγκυμοσύνης εφημέρευε για ένα 24ωρο στο τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Αγρινίου και δεν υπήρχε άλλος γιατρός να την αντικαταστήσει.

Πληροφορίες του sinidisi.gr αναφέρουν, καταρχάς, ότι στις υπηρεσίες της νοσηλευτικής μονάδας δεν έχει δηλωθεί τυχόν εγκυμοσύνη μέλους του ιατρικού προσωπικού της Παθολογικής Κλινικής.

Επίσης, γιατρός δεν έχει ζητήσει αναρρωτική άδεια με αφορμή κάποιο πρόβλημα κατά την πορεία κύησης ή εξαιτίας κόπωσης που θα μπορούσε να επιδράσει αρνητικά στην εξέλιξή της. Σημειώνεται ακόμα ότι δεν έχει κατατεθεί αίτημα για τη νόμιμη άδεια κύησης την οποία δικαιούνται οι εργαζόμενες στο Δημόσιο.

Εξάλλου, πηγές της Διοίκησης υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε προσπάθεια της διευθύντριας της Παθολογικής να προχωρήσει σε αντικατάσταση γιατρού από συνάδελφό της, γιατί δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι εφόσον τεκμηριώνεται η αδυναμία συμμετοχής κάποιου γιατρού στο πρόγραμμα εφημέρευσης, αυτό λαμβάνεται υπόψη κατά την κατάρτισή του. Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει ζητηθεί η εξαίρεση κάποιας εγκύου γιατρού από τις εφημερίες για οποιαδήποτε αιτία.

Κατά συνέπεια, η περίπτωση της γιατρού δεν φαίνεται να διαφέρει από οποιαδήποτε περίπτωση εργαζόμενης εγκύου – εφόσον τίθεται θέμα εγκυμοσύνης – η οποία δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και επιλέγει να συνεχίσει κανονικά τη δουλειά της, σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.

Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι ο Παθολογικός Τομέας του Νοσοκομείου Αγρινίου διαθέτει 9 παθολόγους, 2 πνευμονολόγους και 2 νευρολόγους και οι γιατροί λαμβάνουν τις κανονικές τους άδειες και τα ρεπό τους μετά από εφημερία.

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του Σχεδίου για την Κλιματική Αλλαγή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ