ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΔιαφοραΝοσοκομεία Αγρινίου – Μεσολογγίου: Προκηρύχθηκαν τέσσερις μόνιμοι γιατροί

Νοσοκομεία Αγρινίου – Μεσολογγίου: Προκηρύχθηκαν τέσσερις μόνιμοι γιατροί

Νοσοκομεία Αγρινίου – Μεσολογγίου: Προκηρύχθηκαν τέσσερις μόνιμοι γιατροί

Νοσοκομεία Αγρινίου – Μεσολογγίου: Προκηρύχθηκαν τέσσερις μόνιμοι γιατροί, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση” και ειδικότερα Διευθυντής για τη ΜΕΘ και καρδιολόγος για το Αγρίνιο, αναισθησιολόγος και παιδίατρος για το Μεσολόγγι.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Δύο μόνιμες θέσεις γιατρών προκηρύχθηκαν για το Νοσοκομείο Αγρινίου. Πρόκειται για τη θέση του Διευθυντή της ΜΕΘ και μια ακόμη θέση καρδιολόγου (επιμελητή Β). Παράλληλα για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου προκηρύχθηκαν μια θέση αναισθησιόλογου και μια θέση παιδιάτρου (αμφότερες επιμελητή Β). Σύμφωνα με την προκήρυξη  και στις δύο περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν προθεσμία έως τις 2 Σεπτεμβρίου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Αναμφίβολα πρόκειται για δύο σημαντικά κενά στην ιατρική υπηρεσία του Νοσοκομείου Αγρινίου, ωστόσο προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η προκήρυξη αυτή έρχεται σε μερική αντίθεση με την ιεράρχηση των κενών οργανικών θέσεων γιατρών που έχει γίνει από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, με βάση και τις εισηγήσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου και του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας.

Παραμένουν τα υπερεπείγοντα κενά στους χειρουργούς

Από τα 20 ιεαρχημένα κενά στο Νοσοκομείο Αγρινίου επιλέχθηκε  να προκηρυχθούν το τρίτο και το έκτο με βάση αυτή την ιεράρχηση κενό. Προκαλεί εντύπωση πως ενώ το Νοσοκομείο Αγρινίου προτάσσει ως τα δύο πρώτα – επείγοντα κενά του δύο χειρουργούς, προκηρύσσεται θέση καρδιολόγου που είναι το έκτο στην σειρά κενό…

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα οι εφημερίες της χειρουργικής κλινικής γίνονταν σε επίπεδο νομού, λόγω των ελλείψεων στη συγκεκριμένη ειδικότητα και στα δύο Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας μοιράζονταν ανάμεσα σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι με ταυτόχρονες μετακινήσεις προσωπικού από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο.

Γεγονός που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις κυρίως στο προσωπικό του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Μάλιστα το μοντέλο των εναλλάξ εφημεριών δε λειτούργησε λόγω αυτών των αντιδράσεων, με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο Μεσολογγίου να είναι υπόλογο σε ΕΔΕ και πλέον οι εφημερίες σε επίπεδο νομού γίνονται μόνο στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Όμως πέρα από τις υπηρεσιακές διαμάχες μεταξύ των δύο Νοσοκομείων, η ουσία είναι ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στη συγκεκριμένη ειδικότητα, οι εφημερίες δεν βγαίνουν, οι λίστες των χειρουργείων μακραίνουν και ασθενείς καταφεύγουν ακόμη σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας για να χειρουργηθούν.

Δημήτρης Παπαδάκης – εφημερίδα “Συνείδηση” 

Σπ. Κωνσταντάρας: «Ειλικρινής η φιλία μου με την οικογένεια Μπακογιάννη, οι εκδηλώσεις προβάλουν το Θέρμο»

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ