ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΝοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου: ΕΔΕ για την εφημέρευση σε επίπεδο νομού

Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου: ΕΔΕ για την εφημέρευση σε επίπεδο νομού

Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου: ΕΔΕ για την εφημέρευση σε επίπεδο νομού

Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου: ΕΔΕ για την εφημέρευση σε επίπεδο νομού, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία συμπληρώνει επίσης πως υπάρχει νέα απόφαση για εφημέρευση χειρουργικής και μαιευτικής αποκλειστικά στο Αγρίνιο για όλο το μήνα

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) ζήτησε ομόφωνα το ΔΣ του διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου για την προβληματική συνεργασία των χειρουργικών τομέων των δύο νοσοκομείων κατά το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα ζητείται να εξεταστεί το ενδεχόμενο καταλογισμού ευθυνών σε στελέχη του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και αυτό γιατί όπως είχε καταγράψει η «Σ» σε προηγούμενο ρεπορτάζ της, με αφορμή τις αλλεπάλληλες καταγγελίες των γιατρών του Νοσοκομείου Μεσολογγίου για τα “εντέλλεσθε” μετακινήσεων από το Μεσολόγγι προς το Αγρίνιο, προκύπτουν ερωτηματικά για το εάν και κατά πόσο τηρήθηκαν τα «συμφωνηθέντα» μεταξύ των δύο Νοσοκομείων για την εφημέρευση του χειρουργικού τομέα σε επίπεδο νομού, ως αναγκαιότητα λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ των Νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας είχε αποφασίσει η εφημέρευση των χειρουργικών τομέων Αγρινίου και Μεσολογγίου να γίνεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο Μεσολόγγι, καθώς και κάθε 2ο και 4ο Σαββατοκύριακο. Όλες οι υπόλοιπες μέρες του μήνα στο Αγρίνιο.

Συνολικά 12 ημέρες στο Μεσολόγγι και 18 ημέρες το Αγρίνιο. Το θέμα όμως είναι μάλλον αυτή η απόφαση δεν τηρήθηκε από εκείνο το Σαββατοκύριακο του Ιουλίου. Κάτι που σε κάθε περίπτωση θα διερευνήσει η ΕΔΕ που θα γίνει από την 6η ΥΠΕ.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΣ των Νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας, διόλου τυχαία ως φαίνεται, αποφάσισε –ανατρέποντας την προηγούμενη απόφασή του- πλέον η εφημέρευση σε επίπεδο νομού για όλες τις μέρες του μήνα να γίνεται μόνο στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Έτσι η απόφαση προβλέπει τη μετακίνηση των γιατρών του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου καθώς επίσης και να καλύπτουν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Μεσολογγίου για τυχόν προσερχόμενα περιστατικά, που θα τα σταθεροποιούν και εφόσον χρήζουν δευτεροβάθμιας φροντίδας ή νοσηλείας θα τα διακομίζουν στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι στην απόφαση αυτή του ΔΣ μειοψήφησαν η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Ελένη Φιλιπποπούλου και ένα ακόμη μέλος του ΔΣ.

Σε κάθε περίπτωση όμως το κλίμα στις τάξεις των υγειονομικών του Νοσοκομείου Μεσολογγίου δεν φαίνεται πως έχει αλλάξει ιδιαίτερα, παρά την επικείμενη ΕΔΕ

Το ιατρικό προσωπικό συνεχίζει να καταγγέλλει την υπερεφημέρευση, τις μετακινήσεις από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο με το σκεπτικό ότι πρόκειται για πολιτική μπαλωμάτων, που καλύπτοντας ένα κενό δημιουργείται ένα άλλο, ενώ παράλληλα έχουν «απειλήσει» με ενημέρωση του Εισαγγελέα για τα «εντέλλεσθε» στην υπερεφημέρευση.

Από την άλλη βέβαια το Νοσοκομείο Μεσολογγίου και το προσωπικό του «χρωστούν» και κάποιες εξηγήσεις αναφορικά με τα συμβάντα του συγκεκριμένου Σαββατοκύριακου του Ιουλίου…

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αγρίνιο: Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ – ΕΕΤΑΑ – Περισσότερα παιδιά από κάθε άλλη χρονιά

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ