ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔιαφοραΝοσοκομεία Αγρινίου & Μεσολογγίου: Δεν τα βρίσκουν τα διασυνδεόμενα

Νοσοκομεία Αγρινίου & Μεσολογγίου: Δεν τα βρίσκουν τα διασυνδεόμενα

Νοσοκομεία Αγρινίου & Μεσολογγίου: Δεν τα βρίσκουν τα διασυνδεόμενα

Η εφημέρευση των χειρουργικών κλινικών σε επίπεδο νομού φέρνει σε «αντιπαράθεση» τα δύο νοσοκομεία Αγρινίου & Μεσολογγίου:

Αντιδράσεις καταγράφονται στο Μεσολόγγι αναφορικά με την απόφαση να καθιερωθεί για ένα διάστημα και μέχρις ότου καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο προσωπικό, η εναλλάξ εφημέρευση των χειρουργικών κλινικών των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Η σχετική απόφαση είχε παρθεί στα μέσα Μαρτίου από το ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας, μετά από σχετική εισήγηση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Ωστόσο στις τάξεις των γιατρών του Νοσοκομείου Μεσολογγίου φαίνεται ότι υπάρχουν αντιδράσεις γύρω από το όλο θέμα που έχει ανακύψει. Έτσι ο διοικήτρια του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Ελ. Φιλιπποπούλου και δύο ακόμη μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου ζήτησαν να υπάρξει επί του θέματος ταυτόχρονα ανάλογη εισήγηση – γνωμοδότηση από το Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, αλλά και από το Επιστημονικό Συμβούλιο. Στην τελευταία λοιπόν συνεδρίαση του ΔΣ των Νοσοκομείων το θέμα μπήκε στον… πάγο και αναμένονται οι εν λόγω εισηγήσεις, προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόταση ήταν με βάση το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό των χειρουργικών κλινικών των δύο Νοσοκομείων, η χειρουργική κλινική στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου να βρίσκεται σε εφημερία νομού κάθε Τρίτη και Πέμπτη και κάθε δεύτερο και τέταρτο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα. Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας και τα άλλα Σαββατοκύριακα κάθε μήνα να εφημερεύει η χειρουργική κλινική στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Το πρόβλημα που φαίνεται ότι ανακύπτει στις σχέσεις μεταξύ των δύο Νοσοκομείων, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει παρελθόν, καθώς και σε πρόσφατες περιόδους του παρελθόντος, όταν επιχειρήθηκε να γίνει εφημέρευση σε επίπεδο νομού, στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου γίνονταν ένα μικρό «αλαλούμ» με τις εφημερίες, με αποτέλεσμα να εφημερεύουν στη θεωρία κάποιες κλινικές στο Μεσολόγγι, αλλά στην πράξη να διακομίζουν συνεχώς περιστατικά στο Αγρίνιο.

Και αυτό γιατί, για να γίνει εφημέρευση σε επίπεδο νομού στη  χειρουργική κλινική και να μπορεί να γίνει π.χ. ένα έκτακτο χειρουργείο, δεν αρκεί να εφημερεύει ο χειρουργός. Χρειάζεται την ίδια μέρα να εφημερεύει αναισθησιολόγος, καρδιολόγος, ακτινολόγος κτλ. Να υπάρχει δηλαδή πλήρης κάλυψη. Αυτό στο Μεσολόγγι δεν συνέβαινε ενίοτε λόγω των μεγάλων ελλείψεων στο ιατρικό προσωπικό, συχνότερα όμως λόγω «κακού συντονισμού»… Οι εφημερίες στο παρελθόν έβγαιναν συχνά με τέτοιο τρόπο, π.χ. εφημέρευε χειρουργός, αλλά όχι αναισθιολόγος ή ακτινολόγος, με αποτέλεσμα να γίνεται μονόδρομος η διακομιδή περιστατικών στο Αγρίνιο.

Πάντως, μέχρι να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν είτε με νέους επικουρικούς γιατρούς, είτε με προσλήψεις μόνιμων (κάτι που θα πάρει χρόνο βέβαια), το όλο ζήτημα θα πρέπει με κάποιο τρόπο να διευθετηθεί, καθώς δεν μπορεί να «σέρνεται» επί μακρόν, όταν για παράδειγμα στο Νοσοκομείο Αγρινίου υπάρχουν τρία οργανικά κενά στους γιατρούς της χειρουργικής κλινικής και αναπόφευκτα τίθεται ζήτημα επισφαλούς εφημέρευσης.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα Συνείδηση

Αιτωλοακαρνανία: 45 νέα κρούσματα κορωνοϊού στα rapid test της Παρασκευής

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →