Νομοσχέδιο για ομόφυλα: Ξεκινά σήμερα η ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ

Ξεκινά σήμερα 15/1 η διήμερη ενημέρωση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς, για το νομοσχέδιο σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια.…

1-2-1

Ξεκινά σήμερα 15/1 η διήμερη ενημέρωση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς, για το νομοσχέδιο σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια. Πολλές είναι οι αρνητικές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το εν λόγω νομοσχέδιο, τόσο εσωκομματικά, όσο και εξωκομματικά.

Τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, χωρισμένα σε δύο ομάδες, θα ενημερωθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη από:

τον υπουργό Επικρατείας: Άκη Σκέρτσο
τους υπουργούς – αντιπροέδρους της ΝΔ: Κωστή Χατζηδάκη / Άδωνι Γεωργιάδη
τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: Παύλο Μαρινάκη
τη γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ: Μαρία Συρεγγέλα

Στόχος του διαλόγου, μέχρι το ορόσημο της Ολομέλειας της Βουλής, είναι:

Να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί που εκφράζονται από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Να διευρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η δεξαμενή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που θα υπερψηφίσουν τη μεταρρύθμιση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε σε συνέντευξή του, αναφορικά με το νομοσχέδιο ότι «είναι μία υποχρέωση της Πολιτείας προς τους πολίτες μας που δεν έχουν ίσα δικαιώματα. Ελπίζω να βγάλει κάποια ανακοίνωση περί στήριξης ο κ. Ανδρουλάκης και να αφήσει τις κορώνες τις αντιπολιτευτικές»

Δεν μπαίνει στα θέματα συνείδησης κομματική πειθαρχία, ανέφερε η γραμματέας της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ αναφερόμενη στο νομοσχέδιο σε σχέση με τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι στόχοι μας παραμένουν αμετάβλητοι και αδιαπραγμάτευτοι: να υλοποιήσουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα κάθε πολίτη και θα κάνουν τη χώρα μας… πιο Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «πρόθεσή μου δεν είναι να διχάσω την ελληνική κοινωνία» ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να διευθετήσουμε ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας. Να αναγνωρίσουμε νομικά μια πραγματικότητα που υφίσταται και στη χώρα μας. Προσεγγίζουμε το θέμα από τη σκοπιά της δικαιοσύνης και της αντιμετώπισης αδικιών και ανισοτήτων με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών».

Πηγή: ertnews.gr