ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΝηπιαγωγεία του Αγρινίου αλλάζουν στέγη

Νηπιαγωγεία του Αγρινίου αλλάζουν στέγη

Νηπιαγωγεία του Αγρινίου αλλάζουν στέγη

Στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Ιωάννη Ριγανά το 3ο και το 23ο νηπιαγωγείο

Σε Μήλον της Έριδος έχει εξελιχθεί η μεταφορά του 3ου νηπιαγωγείου Αγρινίου σε νέο κτίριο, καθώς αρκετοί γονείς δεν είναι σε θέση να μεταφέρουν τα παιδιά τους από την περιοχή της Αγίας Τριάδας όπου βρίσκεται σήμερα, στις Εργατικές Κατοικίες του Αγίου Ιωάννη Ριγανά, όπου έχει ανεγερθεί το νέο κτίριο που πρόκειται να τα φιλοξενήσει,  όπως επίσης και τα παιδιά του 23ου νηπιαγωγείου Αγρινίου.

Αρχικά, ο σχεδιασμός, προέβλεπε την μεταφορά στο νεόδμητο κτίριο του 21ου και του 3ου νηπιαγωγείου, αλλά λόγω του γεγονότος ότι το 21ο νηπιαγωγείο βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 2χλμ που προβλέπει ο νόμος, έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από τον Δήμο Αγρινίου στο χώρο του εν λόγω νηπιαγωγείου για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών και ελήφθη η απόφαση να μεταφερθεί στο νέο κτίριο το 23ο νηπιαγωγείο που βρίσκεται στην περιοχή του Πανεπιστημίου και απέχει 200 – 300 μέτρα σε ευθεία γραμμή από το νεόδμητο κτίριο, όπως δηλαδή προβλέπει ο νόμος.

neo nipiagogeio rigana

Ωστόσο, γονείς του 3ου νηπιαγωγείου αντιμετωπίζουν πρόβλημα ως προς την μετακίνηση των παιδιών τους. Πάντως, ο Δήμος δίνει τη δυνατότητα να τα εγγράψουν σε άλλα νηπιαγωγεία κοντά στις κατοικίες τους.

Κατά την διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων πρόκειται να γίνει η μεταφορά του 23ου νηπιαγωγείου στο νέο κτίριο που διαθέτει όλες τις προδιαγραφές και σταδιακά μετά τα Χριστούγεννα, θα μεταφερθεί και το 3ο νηπιαγωγείο που διαθέτει και λιγότερα παιδιά.

Το ζήτημα που προτάσσουν στην επιτροπή παιδείας του Δήμου Αγρινίου, είναι ότι τα κτίρια που λειτουργούν μέχρι σήμερα τα νηπιαγωγεία, είναι ενοικιαζόμενα και με την άμεση μεταφορά των μαθητών θα εξαλείφουν τα έξοδα καταβολής ενοικίων, καθώς επίσης οι νέοι χώροι είναι κατάλληλοι και ειδικά διαμορφωμένοι για παιδιά της ηλικίας αυτής.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα “Συνείδηση”

Τιμώμενη Περιφέρεια η ΠΔΕ στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr