ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ νίλα με τα αθηναϊκά πρωτοσέλιδα

Η νίλα με τα αθηναϊκά πρωτοσέλιδα

Η νίλα με τα αθηναϊκά πρωτοσέλιδα

Η νίλα με τα αθηναϊκά πρωτοσέλιδα

Αποτυπώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας  με πολύ ευδιάκριτο τρόπο η ενόχληση σχεδόν όλων των αυτοδιοικητικών, αλλά και γενικότερα των αιρετών εκπροσώπων της περιοχής  για τις αναφορές μερίδας του αθηναϊκού Τύπου στην υπόθεση του Πανεπιστημίου Πατρών και των συγχωνεύσεων Τμημάτων.

Οι αναφορές σε ρουσφετολογικά Τμήματα, στην τοπικιστική οπτική των πραγμάτων, οι αναφορές στο ρητό για τα «χωριά που θέλουν Πανεπιστήμιο» έχουν κάνει έξαλλου αρκετούς αιρετούς στην Ηλεία και στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο Κ. Τζαβάρας, για παράδειγμα, εξανίσταται που τον χαρακτηρίζουν εκπρόσωπο των καρπουζάδων της Αμαλιάδας. Η αλήθεια είναι ότι όχι οι χαρακτηρισμοί αλλά οι βασικές αναφορές σε κάποια ρεπορτάζ είναι ανακριβείς.

Και εξηγούμαστε: όταν Τμήματα όπως το ΔΕΑΠΤ του Αγρινίου παρουσιάζονται ως ρουσφετολογικά τμήματα του νόμου Γαβρόγλου, ένα Τμήμα με παρουσία πάνω από 20 χρόνια, αυτό είναι ανακρίβεια.

Όπως μεγάλο λάθος είναι να παρουσιάζεται η μείωση κατά 4 των 430 πανεπιστημιακών Τμημάτων της χώρας, ως τη μεγάλη μεταρρύθμιση που αλλάζει τα δεδομένα.

Η αλήθεια είναι ότι όταν το θέμα των τεσσάρων τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών γίνεται κύριο άρθρο μεγάλη εφημερίδας κάπου το πράγμα «μυρίζει» στοχοποίηση. Από την άλλη όμως οι εκπρόσωποι της περιοχής έπρεπε να βρουν ένα πιο «πιασάρικο» επικοινωνιακά τρόπο για να «πουλήσουν» τις αντιδράσεις τους.

Τα αιτήματα τύπου «όχι σε όλα», «αρνούμαστε κάθε αλλαγή», «μην πειράζετε τίποτα» καλώς ή κακώς δεν έχουν πια πέραση. Και κάπως έτσι τα αθηναϊκά πρωτοσέλιδα κάνουν (εν αδίκω βεβαίως) πάρτι μαζί μας.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ο Κωνσταντόπουλος κατέδειξε τη διαχρονική παθογένεια των «μεταρρυθμίσεων»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr