ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΟ Νίκος Νικολόπουλος στο Αγρίνιο

Ο Νίκος Νικολόπουλος στο Αγρίνιο

Ο Νίκος Νικολόπουλος στο Αγρίνιο

«Η Αιτωλ/νία αποκτά ακόμη ένα βουλευτή»

Ο Νίκος Νικολόπουλος στο Αγρίνιο

Το Σάββατο επισκέφτηκε την πόλη ο Αχαιός βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ πραγματοποιώντας συναντήσεις με φορείς της πόλης. Άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση και έστρεψε τα βέλη του και στον Αιτωλ/νάνα βουλευτή Κώστα Καραγκούνη

 

Την πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη τύπου παραχώρησε, το Σάββατο το μεσημέρι στο Αγρίνιο, ο βουλευτής Αχαΐας με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και Πρόεδρος του κόμματος των «Χριστιανοδημοκρατών» κ Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του δηλώνοντας «Η Αιτωλ/νία αποκτά ακόμη ένα βουλευτή». Η ανακοίνωση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι με απόφαση της Κ.Ο του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ, οι εκλογικές περιφέρειες που δεν εξέλεξαν βουλευτή, προερχόμενο από το κόμμα του κ Καμμένου θα «καλυφθούν» από εκλεγμένους βουλευτές όμορων νομών. Ο κ Νικολόπουλος για λογαριασμό των ΑΝ.ΕΛ έχει επωμιστεί την ευθύνη για τους νομούς της Δυτικής Ελλάδας, την Αιτωλ/νία, την Ηλεία και φυσικά για την Αχαΐα, στην οποία μάλιστα εκλέχθηκε.

Ο Αχαιός πολιτικός με τον χειμαρρώδη λόγο του δεν άφησε ασχολίαστο το ζήτημα που απασχολεί το τελευταίο χρονικό διάστημα την τοπική κοινωνία, αυτό των Πανεπιστημιακών Σχολών του Αγρινίου, αλλά επίσης, έριξε τα βέλη του, εμμέσως πλην σαφώς, στον Αιτωλ/νάνα βουλευτή κ Κώστα Καραγκούνη. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε τις μνημονικές πολιτικές ακόμη και αν χρειαστεί να συγκρουστούμε. Τι να κάνουμε, υπάρχουν και κάποιοι που αντιλαμβάνονται διαφορετικά την ηθική και την πολιτική. Αυτοί μπορεί να είναι η πολιτική ηγεσία του αθηνοκεντρικού κράτους, μπορεί να είναι αυτοί που τους βλέπετε μπλεγμένους στις μίζες της Siemens, που συνεχίζει να κάνει δουλειές χωρίς διαγωνισμούς. Τέτοιοι υπάρχουν και στη γειτονιά μας, η Siemens δεν έκανε δουλειές μόνο στην Αθήνα, έκανε σε δεκαοχτώ νοσοκομεία για παράδειγμα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ας υποθέσουμε ότι στην Αιτωλ/νία μπορεί να υπάρχει κάποιος που συμμετέχει στην κυβέρνηση και να επιτρέπει στο μεγάλο νοσοκομείο του Αγρινίου να μην λειτουργεί ο τομογράφος, ενώ ταυτόχρονα αυτός να έχει μια επιχείρηση, που να ευνοείται, όσο ο αξονικός τομογράφος, που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός, δεν λειτουργεί στο νοσοκομείο. Ο κόσμος να το χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι. Εμείς θα συγκρουστούμε, καθημερινά θα συγκρουόμαστε με την διαπλοκή, είτε είναι η τοπική διαπλοκή, είτε είναι η κεντρική διαπλοκή» δήλωσε ο κ Νικολόπουλος μεταξύ άλλων.

Ο κ. Νικολόπουλος εκτός αυτού αναφέρθηκε και άμεσα στον κ. Καραγκούνη και στην φρασεολογία που χρησιμοποιεί ως κυβερνητικός εκπρόσωπος για να μιλήσει για την διαπραγμάτευση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ σε σύγκριση με αυτή της νέας κυβέρνησης. «Δεν κατάλαβα ποτέ, όταν μίλαγε ο Αντώνης Σαμαράς, γιατί δεν υπάρχει η λέξη σύγκρουση και ρήξη σε μια διαπραγμάτευση. Έτσι επίσης ακούω και την φωνή του εκπροσώπου, που τυχαίνει να είναι και βουλευτής της Αιτωλ/νίας, του κ. Καραγκούνη, να βγαίνει συχνά πυκνά στα ΜΜΕ και να λέει και εκείνος επ’ ουδενί η ρήξη δεν είναι η λύση. Διάλεξα αυτή τη φράση για να καταλήξω, με τα ίδια τους τα λόγια, ποια ήταν η δική τους η θέση απέναντι στους δανειστές. Πήγαιναν και εξακολουθούν και σήμερα να στέκονται απέναντί τους, λέγοντας ότι δεν έχουμε όπλα. Μπορεί αν λες ότι επ’ ουδενί δεν θα συγκρουστούν, δεν θα έρθουν σε ρήξη, να υποστηρίζεις ότι κάνεις διαπραγμάτευση; Ο ελληνικός λαός απάντησε στις εκλογές και απαντάει καθημερινά, είτε με τις δημοσκοπήσεις είτε με την καταβαράθρωση όλων εκείνων που τους ακολουθούν ακόμη. Φοβάμαι όμως ότι η ιστορία θα τους κατατάξει μεταξύ των δοσίλογων» δήλωσε ο κ Νικολόπουλος.

Ο Αχαιός βουλευτής έκανε και αυτοκριτική, λέγοντας, όποιος θέλει μπορεί να στηρίζει τον τίμιο και καθαρό αγώνα του Πάνου Καμμένου και των ΑΝ.ΕΛ, οι οποίοι θα κάνουν τα πάντα για να μην διαψευστούν οι ελπίδες των πολιτών. «Εμείς έχουμε επίγνωση του πολιτικού μεγέθους που έχουμε. Δεν είμαστε μικρομέγαλοι, είμαστε μικροί, αλλά αναγκαία και χρήσιμη πολιτική δύναμη, μόλις 4,5% μας έδωσε ο Ελληνικός λαός και τον ευχαριστούμε. Μας έδωσε όμως την δυνατότητα να τον κάνουμε να αισθανθεί περήφανα, να αποκτήσει και πάλι την λαϊκή ψυχή, να αισθανθεί αυτοπεποίθηση». OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την ίδια μέρα που ο βουλευτής Αχαΐας επισκέφτηκε την Αιτωλ/νία και πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς του νομού, όπως με τον δήμαρχο Αγρινίου, τους Πολυτέκνους, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας κατέθεσε και ερώτηση σχετικά με τα Πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου. Πέραν όμως της ερώτησης δήλωσε στην συνέντευξη τύπου ότι είναι υπέρ της παραμονής των σχολών στο Αγρίνιο, και ας είναι βουλευτής Αχαΐας, γιατί ο τόπος τις έχει ανάγκη. «Θέλω επισήμως να τεθεί το θέμα, γι’ αυτό και το πήγα στη Βουλή. Η μετακίνηση των σχολών δεν θα λύσει προβλήματα του Πανεπιστημίου της Πάτρας, ούτε θα προσφέρει οικονομική ανάσα στην Πάτρα. Το Αγρίνιο όμως τις έχει ανάγκη. Η Πάτρα δεν θα πει όχι, αλλά δεν τις έχει ανάγκη υπό την έννοια που τις έχει το Αγρίνιο ή το Μεσολόγγι. Δεν μπορεί να γίνεται τέτοιος επιπόλαιος και πρόχειρος σχεδιασμός. Εγώ από την πλευρά μου ως βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. που θα εκπροσωπώ και την Αιτωλ/νία θα υποστηρίζω και μέσα στη Βουλή τις θέσεις των φορέων του Αγρινίου όπως έφτασαν στα χέρια μου».

Μίλησε επίσης για το κόλπο, όπως είπε, ώστε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. να φύγει, αναφερόμενος στις μεγάλες δόσεις προς τους δανειστές. Αυτό έγινε ώστε να μην μπορεί να πληρώσει η νέα κυβέρνηση και σε συνάρτηση με τις πολιτικές του εξωτερικού να εκδιωχθεί. Παράλληλα, μίλησε και για την εντολή Νικολούδη, βάσει της οποίας κατέθεσε στην δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία για τα «θαλασσοδάνεια» των μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης. «Θα ψαχθούν όλα τους τα δάνεια ένα προς ένα και μη νομίζουν ότι θα ξεφύγουν όπως ο κ. Παπακωνσταντίνου».

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr