
Στο «Δυτικά Fm 92,8» ενόψει των περιφερειακών εκλογών του Οκτωβρίου μίλησε ο Νίκος Κατσακιώρης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας με το συνδυασμό «Μπροστά για όλους» του νυν και εκ νέου υποψηφίου Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη.
Μιλώντας στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές» του Δημήτρη Παπαδάκη ο Νίκος Κατσακιώρης μιλώντας αρχικά για την απόφασή του για πρώτη φορά να είναι υποψήφιος ανέφερε ότι «η αγάπη και το ενδιαφέρον μου για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, η διάθεσή μου να προσφέρω στους συντοπίτες μου καθώς και η μακροχρόνια ενασχόλησή μου με τα κοινά με ώθησαν να ζητώ σήμερα την ψήφο των συμπολιτών μας», ενώ παρουσιάζοντας την υποψηφιότητά του στάθηκε στην εμπειρία που έχει αποκομίσει τα προηγούμενα χρόνια από τη δημόσια διοίκηση, σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο, από απλός υπάλληλος όπως χαρακτηριστικά είπε έως διοικητής μεγάλων οργανισμών του Δημοσίου, εκτιμώντας ότι αυτή η εμπειρία είναι σημαντικό εφόδιο για να ανταποκριθεί στο ρόλο του περιφερειακού συμβούλου, εφ’ όσον εκλεγεί.
Για το Νίκο Κατσακιώρη το δίλλημα των επερχόμενων εκλογών για τη Δυτική Ελλάδα είναι «μπροστά ή πίσω». Όπως εξήγησε «το 2019 ο Νεκτάριος Φαρμάκης υποσχέθηκε αλλαγή ταχυτήτων και τα χρόνια που μεσολάβησαν έγινε πολύ δουλειά, ώστε η «μηχανή» της Δυτικής Ελλάδας να πάρει μπροστά. Αυτό συνέβη. Ο Νεκτάριος Φαρμάκης παρέλαβε μια απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ 20% και σήμερα είναι 95%, ενώ διεκδίκησε και πέτυχε για επόμενα χρόνια 30% μεγαλύτερο ΕΣΠΑ. Ο Νεκτάριος Φαρμάκης απέδειξε ότι ξέρει να διεκδικεί και να υλοποιεί» είχε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κατσακιώρης και πρόσθεσε ότι στην παράταξη του Νεκτάριου Φαρμάκη δεν υπάρχουν χρώματα, δεν υπάρχει αριστερά ή δεξιά, αλλά μπροστά ή πίσω.
Θέλοντας να ενδυναμώσει αυτό το συλλογισμό ο Νίκος Κατσακιώρης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αποκλιμάκωση της ανεργίας, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι τυχαίο που μέχρι το 2019 ο μόνος δείκτης που ευημερούσε ήταν ανεργία, ενώ τα τέσσερα τελευταία χρόνια παρουσιάζει τη μεγαλύτερη μείωση σε όλη τη χώρα. «Σήμερα καλούμαστε να κάνουμε το επιπλέον βήμα και να δημιουργήσουμε επιπλέον προοπτικές ευημερίας στο τόπο μας» είπε χαρακτηριστικά.
Όπως εξήγησε ο Νίκος Κατσακιώρης τα έργα που υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουν οικονομικό, αλλά κοινωνικό αποτύπωμα, καθώς 1060 έργα ύψους 1,5δισ. υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται, ενώ οι πληρωμές της Περιφέρειας ανέρχονται σε 600.000 ημερησίως όταν πριν από το 2019 ήταν 200.000. «Όταν πληρώνεις αυτό σημαίνει ότι υλοποιείς, τριπλασιάσαμε τα χρήματα που πέφτουν στην αγορά» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κατσακιώρης προσθέτοντας ότι την τελευταία τετραετία περίπου 2.500 επιχειρήσεις μόνο στην Αιτωλοακαρνανία εντάχθηκαν σε προγράμματα επιχορηγήσεων από την Περιφέρεια και πάνω από 5.000 αγρότες βοηθήθηκαν για να κάνουν το νέο τους ξεκίνημα. Με αυτό τον τρόπο σύμφωνα με τον Νίκο Κατσακιώρη η ευημερία των δεικτών πέρασε στους ανθρώπους ενισχύοντας την απασχόληση.
Με αυτό τον τρόπο, ανέφερε ο Νίκος Κατσακιώρης, ο πολίτης μπήκε στο κέντρο της πολιτικής της Περιφέρειας και αποδεικνύεται ότι η Περιφερειακή Αρχή τήρησε τις υποσχέσεις της και ότι η «μηχανή» πήρε μπροστά.
Ο Νίκος Κατσακιώρης αποτιμώντας θετικά τα πεπραγμένα της Περιφερειακής Αρχής μεταξύ άλλων έφερε το παράδειγμα του τετραπλασιασμού των πόρων για την προβολή της Δυτικής Ελλάδας, μέσα από την καμπάνια της «Ολυμπιακής Γης», τονίζοντας ότι στο τομέα αυτό η Περιφέρεια έχει κάνει αρκετές συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου έτσι να συνδράμει στην τοπική ανάπτυξη. Ανάλογη αναφορά έκανε στον τριπλασιασμό του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για το Δήμο Αγρινίου, αλλά και στα χρήματα που διοχετευτήκαν μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως το γήπεδο του Παναιτωλικού, το γήπεδο της Λεπενούς και του Αη Γιάννη Ρηγανά.
Τέλος ο Νίκος Κατσακιώρης εκτιμώντας ότι η Περιφερειακή Αρχή απέδειξε ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα κάλεσε τους πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν συνδυασμούς, επικεφαλής και να ψηφίσουν ανθρώπους που και να θέλουν και να μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.
Εφημερίδα “Συνείδηση” – Δημήτρης Παπαδάκης
Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα – Πότε πληρώνεται η τέταρτη δόση