Νίκος Καρβέλας: «Δεν έχω λεφτά, δεν είμαι συστημικός» -Τι είπε για τα ομόφυλα ζευγάρια

Στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού φιλοξενήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (13/4) ο Νίκος Καρβέλας, με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου του βιβλίου.

karvelas-1

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξη στη Νίκη Λυμπεράκη που έγινε viral ξεδίπλωσε εκ νέου σκέψεις του και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εποχή των «Δαιμόνων» και τη σχέση που έχει ο ίδιος με τα χρήματα και τη δόξα.

«Είχαμε κάνει τότε έκκληση στο Υπουργείο… Πολιτισμού και η απάντηση ήταν – όχι αρνητική – … δεν υπήρξε καν. Στην Αγγλία υπήρξαν μιούζικαλ που έκαναν τη χώρα διάσημη σε όλο τον κόσμο μέσα από τα συγκεκριμένα έργα. Στην Ελλάδα αποφάσισαν οι κύριοι του Υπουργείου ότι ο άνθρωπος που έχει γράψει τους «Δαίμονες» είναι αναξιόλογος», θυμάται ο Νίκος Καρβέλας.

«Τότε βάλαμε με την Αννούλα όλα μας τα λεφτά για να την ανεβάσουμε. Χάσαμε όλα τα λεφτά μας και έφυγα για την Αγγλία. Μου την είχε «σπάσει» τρομερά αυτή η χώρα. Το μόνο που αποκόμισα τότε ήταν ότι η Εκκλησία θέλησε να με αφορίσει ως σατανιστή», συμπληρώνει ο συνθέτης.

«Η κριτική τότε για τους «Δαίμονες» ήταν: η μουσική του Νίκου Καρβέλα είναι ένα μπάχαλο και μόνο τσιφτετέλια δεν έχει. Δεν παριστάνω τον σπουδαίο αλλά ήταν μία πολύ σοβαρή υπόθεση μουσικά οι «Δαίμονες». Την αντιλήφθηκαν όλοι οι άνθρωποι που είχαν έρθει από το εξωτερικό, ο πρωταγωνιστής του Phantom of the Opera, ο οποίος γονάτισε κυριολεκτικά μπροστά μου. Ο διευθυντής της όπερας του Μόντε Κάρλο με ρώτησε: μπορώ να σε αγγίξω;», περιγράφει στη συνέχεια ο Νίκος Καρβέλας.

«Όποιος λέει ότι είναι αντισυστημικός είναι κουτός. Και οι αντισυστημικοί ζουν εντός του συστήματος. Ένας αντισυστημικός ζει εκτός πόλης, στα βουνά. Άρα κι εγώ συστημικός είμαι. Γι’ αυτό κι εγώ προσπαθώ όσο μπορώ να είμαι αντισυστημικός με πράγματα που μου βγαίνουν αυθόρμητα.

2-3 φορές δούλεψα στη ζωή μου… έκανα τον ''τραγουδιστή''. Να διαγραφεί αυτό από τα πρακτικά, παρακαλώ. Έπαιρνα πολλά λεφτά θυμάμαι και αισθανόμουν τρομερά άσχημα. Πολλές φορές αισθανόμουν απαίσια που νέα παιδιά ερχόντουσαν και άφηναν τόσα λεφτά και στο τέλος εγώ έπαιρνα ένα μάτσο χρήματα», παραδέχεται ο Νίκος Καρβέλας για τις «χρυσές εποχές» της δισκογραφίας.

«Κάποτε αποφάσισα να εμφανιστώ χωρίς λεφτά. Από το Υπουργείο Πολιτισμού μού είπαν ότι υποχρεούσαι να τα πάρεις λόγω των κανονισμών. Τους λέω: εντάξει, πόσο είναι το κατώτατο που μπορώ να πάρω; Μου λένε: 1 ευρώ. Και τους απάντησα: ωραία, βάλτε 1 ευρώ. Ερχόντουσαν άνθρωποι και με «έτρωγαν» στη μάπα να λέω αυτά που έλεγα.

Όλοι κυνηγάμε τα λεφτά. Κι εγώ το ίδιο έκανα. Το γεγονός ότι έγινα διάσημος ή απέκτησα λεφτά δεν είναι θέμα συστήματος. Πολλοί γίνονται διάσημοι και πλούσιοι. Εγώ δεν έχω καθόλου λεφτά, ποτέ δεν είχα και δεν με ενδιέφερε. Μου αρέσει να έχω λεφτά αλλά, αν μου πεις «ασχολήσου με αυτό», δεν μπορώ». Μια φορά ένα ζευγάρι ήρθε στον Διογένη να με ακούσει και, επειδή είχαν πληρώσει τα μισά από αυτά που είχαν κανονίσει εξ αρχής, ζήτησα από τον μετρ να τους δώσει πίσω τα λεφτά», καταλήγει επί του θέματος ο Νίκος Καρβέλας

Τι είπε για τις γυναίκες
Ο συνθέτης μίλησε και για τη θέση της γυναίκας και για τους ομοφυλόφιλους εκφράζοντας τις απόψεις του. «Οι θεοί, η ηθική είναι ανδρόπλαστα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά.

«Η γυναίκα βιάζεται καθημερινά από τον άντρα και δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό γιατί το σύμπαν είναι φτιαγμένο από άντρες, το σύνταγμα είναι φτιαγμένο από άντρες. Οι γυναίκες πρέπει να αντιληφθούν κάποια στιγμή το πόσο διασύρονται από τον άντρα. Όλα αυτά που κάνετε και αισθάνεστε τα έχει φτιάξει η ανδρική διάνοια» είπε προτρέποντας τις γυναίκες «να ξυπνήσουν και να αναλάβουν θέσεις εξουσίας».

«Η Εκκλησία έχει κατακρεουργήσει τις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους»
«Κάνω έκκληση στη γυναίκα και στον ομοφυλόφιλο άνδρα που έχουν διωχθεί από την Εκκλησία και τη Δημοκρατία. Η Εκκλησία και η Δημοκρατία έχει κυνηγήσει τη φυσιολογικότητα τόσο πολύ ώστε έχει καρφωθεί ότι η ομοφυλοφιλία είναι αρρώστια. Η φύση δεν κάνει τίποτα παρά φύσιν. Παρα φύσιν είναι ότι θέλουν να παντρεύονται, αυτό θα το πω. Τη σχέση έχουν οι ομοφυλόφιλοι με τον γάμο; Γιατί μπλέκουν με την Εκκλησία που είναι υπεύθυνη για ό,τι τους έχει συμβεί; Ο άξονας Εκκλησία-Δημοκρατία έχουν κατακρεουργήσει τους ομοφυλόφιλους και τις γυναίκες. Θα έπρεπε να έχουν τόσο μίσος μέσα τους για την Εκκλησία και τη Δημοκρατία που απορώ πώς πάνε και φιλάνε το χέρι της Εκκλησίας και ζητάνε τις ευλογίες της. Σε αυτό θα με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και ελπίζω να αναθεωρήσουν».

iefimerida.gr