Νίκος Γκρίζης: Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο για το νερό και ενισχυθούν οι ΔΕΥΑ

Την ανάγκη να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο για το νερό υπογραμμίζει σε γραπτή του δήλωση ο δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου Νίκος Γκρίζης,

Γκρίζης

Την ανάγκη να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο για το νερό υπογραμμίζει σε γραπτή του δήλωση ο δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου Νίκος Γκρίζης, τονίζοντας ότι το νερό θα πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό.

Ολόκληρη η δήλωσή του

Και ενώ όλοι οι Δήμοι περιμένουν την επιχορήγηση από την Κυβέρνηση των ΔΕΥΑ για την αντιμετώπιση της αύξησης του ενεργειακού κόστους καθώς και την ενεργειακή αναβάθμισή τους, έρχεται το πολυνομοσχέδιο σκούπα, το οποίο κάνει λόγο για μεταφορά αυξημένων αρμοδιοτήτων προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) σε σχέση με το νερό. Ουσιαστικά καταργεί το θεσμικό πλαίσιο των ΔΕΥΑ και οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση του νερού παρά τις αντίθετες αποφάσεις του ΣΤΕ, που μιλούν ξεκάθαρα για δημόσιο κοινωνικό αγαθό με τελευταία αυτή του Δεκεμβρίου του 2022, η οποία έβαλε φρένο στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Οι ΔΕΥΑ χρειάζονται ενίσχυση για την απρόσκοπτη λειτουργία τους και όχι κατάργηση. Το πολυνομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί και να επιβεβαιωθεί στην πράξη η χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους, το οποίο δε μπόρεσε να ελέγξει με επιτυχία η ΡΑΕ, έτσι ώστε το νερό να συνεχίσει να αποτελεί δημόσιο κοινωνικό αγαθό.

Αγρίνιο: Στάση εργασίας στη ΔΕΥΑ ενάντια στην εμπλοκή ιδιωτών στη διαχείριση του νερού – Δηλώσεις του Κ. Κιτσοπάνου στον “Δυτικά Fm 92,8”