ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΝίκος Αλιάγας: Οι παιδικές αναμνήσεις του από το Αγρίνιο και η σχέση του με το χρόνο

Νίκος Αλιάγας: Οι παιδικές αναμνήσεις του από το Αγρίνιο και η σχέση του με το χρόνο

Νίκος Αλιάγας: Οι παιδικές αναμνήσεις του από το Αγρίνιο και η σχέση του με το χρόνο

Νίκος Αλιάγας: Οι παιδικές αναμνήσεις του από το Αγρίνιο και η σχέση του με το χρόνο

Με νοσταλγία θυμήθηκε ο Νίκος Αλιάγας τις βόλτες με ποδήλατο στα Καραπανέϊκα του Αγρίνιου, τα…ματωμένα γόνατα και τις «πρώτες βοήθειες» από τους ανθρώπους φαρμακείου στο κέντρο της πόλης.

Απλός και επικοινωνιακός, κατά την επίσκεψή του στο Αγρίνιο το βράδυ της Κυριακής (19.09.22), με αφορμή το φωτογραφικό φεστιβάλ Photopolis, ο πολύ γνωστός δημοσιογράφος, παρουσιαστής και φωτογράφος μίλησε για την Αιτωλοακαρνανία που τόσο αγαπά, όπως αποδεικνύει, με κάθε ευκαιρία.

Αρχικά, βρέθηκε στην κεντρική πλατεία όπου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, εκτίθενται φωτογραφίες του με θέμα την «Επιστροφή», για πρώτη φορά σε εξωτερικό χώρο στην Ελλάδα, όπως επεσήμανε.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Αλιάγας μιλώντας στο κοινό, στη φωτογραφική έκθεση στην Παλαιά Δημοτική Αγορά, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ασχολήθηκε έντονα με τη φωτογραφία, ενασχόληση που χαρακτήρισε «σωσίβιο» στην πολυάσχολη ζωή του.

Η φωτογραφία σου υπενθυμίζει τη δύναμη της στιγμής σημείωσε και τόνισε την αξία της διαχρονικότητάς της. Ακόμα και το ερείπιο είναι ο αντίλαλος ή ο απόηχος περασμένης ζωής, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε, τέλος, ότι σε μια εποχή όπου πρέπει να κρύψεις το χρόνο για να αρέσεις, του αρέσει να φωτογραφίζει ανθρώπους που δεν κρύβουν τις ρυτίδες τους. «Το όμορφο είναι αυτό που αποδέχεται το χρόνο, αποδέχεται το πέρασμα της ζωής», είπε χαρακτηριστικά.

Εφημερίδα ‘Συνείδηση” 

Και Μέγα-Γιωτ και (δίπλα ακριβώς) LNG, κανένα πρόβλημα!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ