Νίκη Παλληκαράκη για metoo: «Στον δικό σας χώρο δεν έχει συμβεί τίποτα;» – Η αντίδραση της Ανθής Σαλαγκούδη

«Την πατριαρχία, καμιά φορά, τη συντηρεί η ίδια η γυναίκα», λέει η Νίκη Παλληκαράκη.

palikaraki-salagoudi-1

«Την πατριαρχία, καμιά φορά, τη συντηρεί η ίδια η γυναίκα», λέει η Νίκη Παλληκαράκη.

Καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Κουβέντα να γίνεται» στο Action 24 ήταν σήμερα η Νίκη Παλληκαράκη. Η ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για το κίνημα metoo.

«Την πατριαρχία, καμιά φορά, τη συντηρεί η ίδια η γυναίκα. Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν αποφασίσει να συνδιαλαγούν με την πατριαρχία και να ωφεληθούν, αυτές είναι οι πιο εχθρικές απέναντι στις άλλες γυναίκες και αυτές συντηρούν την πατριαρχία. Δεν έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Μιλάω για όλους τους χώρους.

Αυτό το διαπίστωσα με τα χρόνια και την εμπειρία μου και ήταν η έκπληξή μου ότι στον ιατρικό χώρο δεν συνέβαινε κάτι άλλο απ’ ότι στον καλλιτεχνικό. Και στον δικό σας χώρο δεν συμβαίνει κάτι άλλο. Αν πορεύεσαι διαφορετικά, δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Δεν νομίζω ότι έχουν αλλάξει πάρα πολύ τα πράγματα», είπε αρχικά η Νίκη Παλληκαράκη.

Η Νίκη Παλληκαράκη είπε στη συνέχεια: «Μόνο στον δικό μας χώρο συνέβαιναν και συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Στον δικό σας χώρο δεν έχει συμβεί τίποτα;» Η Ανθή Σαλαγκούδη απάντησε με νόημα και κοιτώντας πίσω από τις κάμερες. «Δεν έχει συμβεί τίποτα στο δικό μας χώρο;».