ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΝίκη Φούντα: Διαχείριση πόρων και Ενέργειας στην Αιτωλοακαρνανία, το μεγάλο στοίχημα

Νίκη Φούντα: Διαχείριση πόρων και Ενέργειας στην Αιτωλοακαρνανία, το μεγάλο στοίχημα

Φούντα_Καστρακι_1 Επίσκεψη στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό Καστρακίου πραγματοποίησε η Bουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η Bουλευτής ενημερώθηκε από τον διευθυντή  του σταθμού κ.Παπακαμμένο και τους προϊσταμένους τομέων για θέματα που αφορούν την οργάνωση των υπηρεσιών της ΔΕΗ, τους χώρους και τις εγκαταστάσεις του φράγματος, αλλά και την διαχείριση των υδάτων στο σύνολο των πέντε(5) υδροηλεκτρικών σταθμών ενέργειας ευθύνης τους.

Σε ευρεία συζήτηση που έγινε στην συνέχεια με τους εργαζόμενους κυριάρχησε το μείζον θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και η έλλειψη πλάνου/σχεδίου για την συνολική ενεργειακή πολιτική της χώρας. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν στην Bουλευτή τις έντονες ανησυχίες τους για τελευταίες εξελίξεις και την απαξίωση της ΔΕΗ, τόνισαν την στρατηγική της πλουτοπαραγωγική σημασία για τον Τόπο, ενώ στην συζήτηση έγινε αναφορά και σε ειδικότερα θέματα όπως το ασφαλιστικό και οι συνθήκες εργασίας τους.

Η κ. Φούντα από την πλευρά της τόνισε την ανάγκη για «καθαρή» ενέργεια, το πόσο απαραίτητη για τον Νομό είναι η απόδοση ανταποδοτικών οφελών προς τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την σπουδαιότητα αξιοποίησης των πολλών συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει ο Νομός, όσον αφορά στους υδατικούς πόρους. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη δραστικής μείωσης στο έλλειμμα της ΔΕΗ και την ανάγκη πολιτικών μέτρων, ώστε να μην μετακυλύεται το χρέος από πολιτικά λάθη του παρελθόντος στα τιμολόγια της ΔΕΗ και άρα στους Έλληνες φορολογούμενους.

Τα στελέχη της επιχείρησης παρουσίασαν στην συνέχεια στην Βουλευτή τις εγκαταστάσεις του σταθμού, ενώ η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με περιήγηση στο φράγμα Καστρακίου.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr