ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΝίκη Φλώρου: «Σε νέα δημιουργική εποχή η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας»

Νίκη Φλώρου: «Σε νέα δημιουργική εποχή η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας»

Νίκη Φλώρου: «Σε νέα δημιουργική εποχή η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας»

Σε νέα εποχή φιλοδοξεί να εισέλθει η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο τέλος του Απρίλη του 2023 για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η σύνθεση του Δ.Σ.

Βασίλειος Τσάρκος, Πρόεδρος

Νίκη Φλώρου, Γραμματέας

Βιολέτα Σαγώνα, Ταμίας

Μέλη:

Σπύρος Φλώρος

Βασίλης Ξηρός

Η κ. Νίκη Φλώρου στην οποία προτάθηκε η θέση της προέδρου αλλά λόγω φόρτου εργασίας δεν ήταν εφικτό, μίλησε στο agriniotimes.gr για τις προτεραιότητες και τους στόχους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε:

  • Παρεμβάσεις, εισηγήσεις, προτάσεις σε κυβερνητικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο με στόχο την βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών του Νομού.
  • Συνεργασίες με άλλους τοπικούς φορείς, οργανισμούς και επιχειρήσεις σε θέματα που άπτονται του τουρισμού και της βελτίωσης των προοπτικών του.
  • Συνεργασίες με τους αντίστοιχους επαγγελματικούς συλλόγους – ενώσεις της Αιτωλοακαρνανίας.
  • Μελέτη των δεδομένων, τάσεων, εξελίξεων και προοπτικών του κλάδου και εν συνεχεία, ενημέρωση των μελών μας.

Συμπλήρωσε δε ότι το νέο Δ.Σ. πρόκειται να προβεί κάθε ενέργεια που οδηγεί στη μέγιστη δυνατή ωφέλεια των ξενοδόχων και γενικά του τουρισμού της περιοχής.

Η κ. Νίκη Φλώρου με τον επίτιμο πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστο Κωστακόπουλο

Όπως ανέλυσε η κ. Φλώρου,  «οι ανάγκες του νομού είναι πολλές και διαφορετικές. Άλλα πράγματα μπορεί να προσφέρει ο ορεινός όγκος του Θέρμου, άλλα μπορεί να προσφέρει η Ναυπακτία, και διαφορετικά το κομμάτι της Παλαίρου, του Μύτικα και της Βόνιτσας.

Αυτή τη στιγμή στο τουριστικό μας προϊόν είμαστε χαμηλά. Θα προσπαθούμε να «παντρέψουμε» τις διαφορές που έχει ο τεράστιος νομός μας, με αρμονικό τρόπο για να αποδώσουν. Διαφορετικά δεν θα υπάρχει ανάπτυξη και θα παραμείνουμε στα σημερινά δεδομένα. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε, ναι μεν είναι τουρισμός, αλλά δεν αφορά αποκλειστικά τον τομέα του τουρισμού.

Θέλουμε, να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα, να ξεκινήσει η εξαγωγή τους, να αναδειχθούν οι αρχαιολογικοί χώροι, οι θεματικές δραστηριότητες π.χ. ο τουρισμός θρησκευτικός, τουρισμός για ορειβασία, ποδήλατα, θαλάσσια σπορ κ.α. Θέλουμε όμως να επιτύχουμε κάτι που δεν υπάρχει μέχρι τώρα.

Να λάβουν μέρος όλοι οι φορείς και οι επιχειρηματίες ώστε να ξεπεράσουμε τον εφησυχασμό και να δουλέψουμε όλοι μαζί συλλογικά».

Η Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με την κ. Φλώρου, είναι «ο μεγαλύτερος σε έκταση νομός της Ελλάδας, με παραλίες μήκους πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων, με μοναδικό οριζόντιο και κατακόρυφο διαμελισμό, πολυάριθμες λίμνες και παραποτάμιες περιοχές, βρίθει φυσικών θεραπευτικών πηγών και απαράμιλλου κάλους ορεινούς και ημιορεινούς όγκους.

Η Αιτωλοακαρνανία διαθέτει περισσότερα από 350 σημαντικά μνημεία της Αρχαίας, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής – Χριστιανικής και της Νεότερης εποχής ενώ διάφορα αρχαιολογικά και λαογραφικά μουσεία φυλλάττουν τη μνήμη τοπικών και υπερτοπικών πολιτιστικών και γεωπολιτικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Αιτωλοακαρνανία στο διάβα της ιστορίας.

Είναι φανερό συνεπώς ότι η Αιτωλοακαρνανία έχει εξαιρετικά μεγάλη δυναμική στην αξιοποίηση δράσεων που αναφέρονται στον Τουρισμό ώστε να αναδειχθούν και να γίνουν πράξη οι τεράστιες αναπτυξιακές και επενδυτικές δυνατότητες του νόμου, ιδίως σε μια περίοδο που η εισροή επενδυτικών κεφαλαίων, η ανάπτυξη υγιούς κερδοφόρας επιχειρηματικότητας είναι αδήριτη ανάγκη και προτεραιότητα για το σύνολο του Νομού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ολόκληρης της χώρας.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με το σύνολο των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας θα αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων όπου θα παρουσιασθεί και θα συστηματοποιηθεί όλο το πλέγμα δυνητικών επενδυτικών δράσεων ενίσχυσης του Τουρισμού στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας σε όλες τις μορφές όπως ιαματικός, θρησκευτικός, ορεινός, περιπατητικός, αθλητικός, παραθαλάσσιος».

Πηγή: agriniotimes.gr

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου: Το Σάββατο η ξεχωριστή παράσταση «Απ’ την αρχή…» με το Εργαστήρι “Παναγία Ελεούσα” και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ