ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤο νερό νεράκι λένε οι κάτοικοι του Αφράτου Παραβόλας

Το νερό νεράκι λένε οι κάτοικοι του Αφράτου Παραβόλας

Το νερό νεράκι λένε οι κάτοικοι του Αφράτου Παραβόλας

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των τριάντα περίπου σπιτιών της Τοπικής Κοινότητας Αφράτου Παραβόλας του Δήμου Αγρινίου με την υδροδότηση του νερού. Από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι και σήμερα, σε καθημερινή σχεδόν βάση, λένε κυριολεκτικά το νερό νεράκι, καθώς η υδροδότηση του νερού γίνεται με μεγάλη δυσκολία ελέω της χαμηλής πίεσης.

Η αγανάκτηση των κατοίκων ξεχειλίζει, αφού όπως καταγγέλλεται στη «Σ», παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις τους προς κάθε αρμόδιο φορέα και τις εργασίες που έχουν πραγματοποιήσει υδραυλικοί του δήμου Αγρινίου, η κατάσταση παραμένει ίδια.

Συνεργεία της δημοτικής αρχής έχουν πραγματοποιήσει αυτοψία στο Αφράτο, δύο με τρεις φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα οπου και υφίσταται το πρόβλημα. Ωστόσο σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες κατοίκους, δε σημειώθηκε κάποιο αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό οι κάτοικοι όπως δηλώνουν είναι αναγκασμένοι καθημερινά να βιώνουν το Γολγοθά με την υδροδότηση του νερού με συνέπεια κυρίως οι δουλειές του σπιτιού να γίνονται με μεγάλη δυσκολία. Πιο συγκεκριμένα το πρόβλημα έγκειται ουσιαστικά στην ροή του νερού η οποία διαρκεί μεταξύ δέκα λεπτών και μισής ώρας ανά 24ωρο.

Έτσι λοιπόν κυρίως οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του Αφράτου Παραβόλας, αναγκάζονται να σπαταλούν χρήματα από την έτσι κι’ αλλιώς πενιχρή αγροτική σύνταξη που λαμβάνουν ώστε να αγοράσουν εμφιαλωμένες μπουκάλες νερού, τόσο για να καλύψουν τις ανάγκες του σπιτιού τους αλλά και τις προσωπικές τους, όσο και να φροντίσουν τα κηπευτικά τους. Το ζήτημα αυτό σε συνάρτηση με το γεγονός ότι στο χωριά δεν υπάρχουν καταστήματα και είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στην Παραβόλα για το νερό, διογκώνει το πρόβλημα και το αναγάγει σε «εφιάλτη» για τους λιγοστούς ηλικιωμένους κατοίκους του χωριού.

Ο Πρόεδρος του Αφράτου Δημήτρης Καρβέλας επαληθεύει το γεγονός μιλώντας στη «Σ» και δηλώνει ότι ήδη έχει ενημερωθεί από τους υπαλλήλους του δήμου για τις αιτίες του προβλήματος. Πιο συγκεκριμένα το δίκτυο κρίνεται απαρχαιωμένο, οι σωλήνες είναι αμιάντου και επιπροσθέτως έχουν γεμίσει σε πολλά σημεία με αγριόχορτα και πουρί με συνέπεια η ροή του νερού να είναι σχεδόν αδύνατη. Επίσης, ο κ. Καρβέλας, εκτός από τα παραπάνω, επισημαίνει ότι λόγω της υψομετρικής διαφοράς που υπάρχει μεταξύ των σπιτιών, δημιουργείται πρόβλημα όταν κάποιος χρησιμοποιεί νερό ταυτόχρονα με άλλον συγχωριανό του.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγρινίου Ευθύμιος Γρίβας μιλώντας στην «Σ» ανέφερε πως οι υδραυλικοί του δήμου πριν είκοσι μέρες καθάρισαν τις δεξαμενές του χωριού, χωρίς βέβαια να διαπιστώσουν κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία τους. «Ελέγχουμε και το δίκτυο, αφού πιθανό είναι να υπάρχει κάποια εμπλοκή σε σημείο που δεν έχουμε φτάσει ακόμη και να έχει προκύψει λόγω των παλαιότητάς του».

Κων/νος Χονδρός

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ