ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΝέος Μητροπολίτης Καστοριάς ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου Καλλίνικος Γεωργάτος

Νέος Μητροπολίτης Καστοριάς ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου Καλλίνικος Γεωργάτος

Νέος Μητροπολίτης Καστοριάς ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου Καλλίνικος Γεωργάτος

Νέος Μητροπολίτης Καστοριάς ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου Καλλίνικος Γεωργάτος.

H τελευταία ημέρα της πενταήμερης τακτικής συνεδρίασης της ολομέλειας της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε Ναυπακτιακό ενδιαφέρον αφού οι εργασίες της αφορούσαν την πλήρωση πέντε  κενών Μητροπόλεων. Ανάμεσά τους η πλήρωση της Μητρόπολης Καστοριάς με τη μία εκ των τριών υποψηφιοτήτων του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου Αρχιμανδρίτη Καλλίνικου Γεωργάτου. Μία υποψηφιότητα που έχαιρε της στήριξης του γέροντά του, Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, αλλά και επιλογή του αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη σημερινή εκλογή του τριπρόσωπου για την εκλογή και πλήρωση της εν λόγω Μητροπόλεως, ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Γεωργάτος έλαβε 54 ψήφους, ο Πρωτοσύγκελος της Κοζάνης Αρχιμ. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος έλαβε 44 και ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Καστοριάς Νικόλαος Γιαννουσάς, αδελφός του Μητροπολίτη Σισανίου Αθανάσιου, ο οποίος είχε και αυτός την ευλογία του Αρχιεπισκόπου με 21 ψήφους. Ο Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος έλαβε 27 ψήφους, ενώ ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Γιαννουσάς 1 ψήφο.

Πηγή: nafpaktianews.gr

Αμφιλοχία: Το διήμερο 16-17 Οκτωβρίου το συνέδριο με θέμα “Ο Βάλτος στην Επανάσταση του 1821”

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr