ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΝέος ΚΟΚ: Αφαίρεση διπλώματος χωρίς επιστροφή!

Νέος ΚΟΚ: Αφαίρεση διπλώματος χωρίς επιστροφή!

Νέος ΚΟΚ: Αφαίρεση διπλώματος χωρίς επιστροφή!

Τα πάνω – κάτω θα φέρουν οι νέες αλλαγές στον ΚΟΚ. Για ορισμένες παραβάσεις, μάλιστα, δεν θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης για λίγο καιρό, αλλά εσαεί. Δηλαδή, δεν θα μπορείς να οδηγείς πλέον.

Η είδηση έρχεται από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που μίλησε για αλλαγές στον ΚΟΚ και ορισμένες παραβάσεις να τιμωρούνται ανελέητα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε σε δραστικές παρεμβάσεις για τις παραβάσεις του ΚΟΚ. Προανήγγειλε αφαίρεση της άδειας οδήγησης πολύμηνη στην αρχή, για πολλά χρόνια μετά, ενώ υπάρχει και τρίτη φάση: Καθολική αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο παραβάτης οδηγός είναι υπότροπος στις ίδιες παραβάσεις.

O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3. προανήγγειλε:

«Αφαίρεση της άδειας οδήγησης πολύμηνη στην αρχή, πολυετής μετά, καθολική αφαίρεση σε μια τρίτη φάση, εάν κανείς δει ότι πρόκειται για υπότροπο στις ίδιες ή άλλες παραβάσεις. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί οφείλεις όταν η κατάσταση ξεφεύγει – υπάρχει μια ενότητα τροχαίων παραβάσεων που όντως η κατάσταση έχει ξεφύγει. Το κόκκινο, η παραβίαση του στοπ, η επιθετική οδήγηση γενικά, η χρήση κινητού, τα οποία αυτά έτσι και αλλιώς η χρήση αλκοόλ επισύρουν βαριές ποινές.

Όλα αυτά τι είναι; Δεν είναι το θέμα μόνο ότι κάνεις κάτι, παραβιάζεις τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τις διατάξεις. Εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για ανθρώπινες απώλειες και το έχουμε δει πολλές φορές. Εκεί λοιπόν δεν είναι το θέμα του διοικητικού προστίμου μόνο, εκεί πρέπει να σκεφτείς σοβαρά πλέον την αφαίρεση διπλώματος, όπως σας τα είπα. Στην αρχή πολύμηνη, στην συνέχεια πολυετής και μετά καθολική», τόνισε ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στις αλλαγές που έρχονται στον ΚΟΚ.

Πηγή: ieidiseis.gr

Κακοκαιρία «Daniel»: Απίστευτες εικόνες – Γέφυρα διαλύεται μέσα σε δευτερόλεπτα (vid)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ