ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Άλλος τάπητας, ίδιες συμπεριφορές στην παιδική χαρά στα “Παλαιά Σφαγεία” (φωτογραφίες)

Αγρίνιο: Άλλος τάπητας, ίδιες συμπεριφορές στην παιδική χαρά στα “Παλαιά Σφαγεία” (φωτογραφίες)

Αγρίνιο: Άλλος τάπητας, ίδιες συμπεριφορές στην παιδική χαρά στα “Παλαιά Σφαγεία” (φωτογραφίες)

Η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα και άλλες παρεμβάσεις από το Δήμο Αγρινίου στην παιδική χαρά της περιοχής των “Παλαιών Σφαγείων” η οποία κατ’ επανάληψη έχει υποστεί τεράστιες φθορές μετά από βανδαλισμούς άλλαξαν ριζικά την εικόνα που επικρατούσε αλλά όχι και τις συμπεριφορές ορισμένων που δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι η φροντίδα ενός δημόσιου χώρου είναι και ευθύνη των ίδιων των πολιτών.  

 

Οι καιρικές συνθήκες επέτρεψαν χθες Κυριακή  τη μετάβαση στην ανακατασκευασμένη παιδική χαρά που είναι τόσο αναγκαία, ειδικά στον καιρό της πανδημίας, για τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών. Δεκάδες άτομα τηρώντας στο μέτρο του δυνατού τις αποστάσεις χάρηκαν βλέποντας τα παιδιά τους να το διασκεδάζουν. Ορισμένοι ωστόσο αδυνατούσαν να δώσουν το καλό παράδειγμα στα μικρά τους όπως φαίνεται από τα διάσπαρτα σκουπίδια αλλά και τα αποτσίγαρα (σ.σ. ενδεχομένως σε αυτό να συνέβαλαν και “νυχτερινοί επισκέπτες”) στις φωτογραφίες. Οι κάδοι είχαν γεμίσει μέχρι νωρίς το μεσημέρι αλλά θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί να πεταχτούν άδεια μπουκάλια από νερό, ποτήρια καφέ και συσκευασίες τροφίμων στον χλοοτάπητα.

 

 

Εντοπίζεται κιόλας μια πρώτη προσπάθεια παραβίασης του φράχτη που φαίνεται κομμένος σε ένα του σημείο.

 

Φαίνεται ότι το να ανακαινιστεί ένας χώρος είναι πιο εύκολο από το να αλλάξουν παγιωμένες συμπεριφορές που, ευτυχώς, δεν αφορούν την πλειονότητα των επισκεπτών  του χώρου.

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr