ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑναδιάρθρωση – συρρίκνωση στα ΕΛΤΑ: Νέα λουκέτα σε Παραβόλα, Ευηνοχώρι, Αντίρριο και Άνω Χώρα

Αναδιάρθρωση – συρρίκνωση στα ΕΛΤΑ: Νέα λουκέτα σε Παραβόλα, Ευηνοχώρι, Αντίρριο και Άνω Χώρα

Αναδιάρθρωση – συρρίκνωση στα ΕΛΤΑ: Νέα λουκέτα σε Παραβόλα, Ευηνοχώρι, Αντίρριο και Άνω Χώρα

Νέος γύρος αναδιάρθρωσης – συρρίκνωσης  στα ΕΛΤΑ – Νέα λουκέτα σε Παραβόλα, Ευηνοχώρι, Αντίρριο και Άνω Χώρα όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία μείον 10 υποκαταστήματα ο «χάρτης» των ΕΛΤΑ στην Αιτωλοακαρνανία. Τέσσερα επιπλέον νέα λουκέτα μπαίνουν από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου σε υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στην Αιτωλοακαρνανία.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Σύμφωνα με αντίστοιχες αποφάσεις της διοίκησης των ΕΛΤΑ, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Οργανισμού και οι οποίες αναρτήθηκαν ήδη στη «Διαύγεια», τα υποκαταστήματα στην Παραβόλα, στο Ευηνοχώρι, στο Αντίρριο και την Άνω Χώρα της ορεινής Ναυπακτίας αναστέλλουν κάθε συναλλακτική δραστηριότητα.

Το σχέδιο συρρίκνωσης του δικτύου των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα άρχισε σταδιακά να ξεδιπλώνεται μέσα στο καλοκαίρι, αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές και συνεχίζεται. Ήδη το προηγούμενο χρονικό διάστημα στην Αιτωλοακαρνανία έκλεισαν έξι υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ σε διάφορα σημεία της περιοχής. Συγκεκριμένα τα ΕΛΤΑ Ματαράγκας, Κατούνας, Παλαίρου, Παναιτωλίου, Αγίου Κωνσταντίνου και Πλάτανου Ναυπακτίας.

Οι αντιδράσεις που υπήρξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα φαίνεται πως δεν είναι ικανές τα σχέδια συρρίκνωσης και τις προειλημμένες αποφάσεις που φαίνεται ότι υπάρχουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι δήμαρχοι όλης της χώρας μέσω της ΚΕΔΕ είχαν ζητήσει την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να μπει φρένο στο σχέδιο των ΕΛΤΑ να κλείσουν υποκαταστήματα, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για σκόπιμη απαξίωση με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Από ό,τι φαίνεται το μόνο που επιτεύχθηκε ήταν ένα μορατόριουμ ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Με ένα κατάστημα πλέον όλος ο Δήμος Ναυπακτίας

Από το νέο «χάρτη» των ΕΛΤΑ στην Αιτωλοακαρνανία με βάση τα νέα λουκέτα ήδη προκύπτουν κάποιες σημαντικές αλλαγές που δίνουν τον «τόνο» και την «κατεύθυνση» του σχεδιασμού των ΕΛΤΑ. Για παράδειγμα, στο Δήμο Ναυπακτίας όπου μέχρι πρόσφατα εκτός το κεντρικό υποκαταστήμα της Ναυπάκτου λειτουργούσαν ακόμη τρία στο Αντίρριο, την Άνω Χώρα και τον Πλάτανο ορεινής Ναυπακτίας, πλέον μένει όλος ο Δήμος με ένα μόνο υποκατάστημα. Είναι άραγε αυτός ο τελικός στόχος; Ένα υποκατάστημα ανά Δήμο;

Πριν αρχίσει να ξεδιπλώνεται η αναδιάρθρωση, το δίκτυο των ΕΛΤΑ στην Αιτωλοακαρνανία, προέβλεπε 37 σημεία φυσικής εξυπηρέτησης (συμπεριλαμβανομένων και των ταχυδρομικών πρακτορείων καθώς υπήρχαν 12 πρακτορεία και 25 υποκαταστήματα). Ήδη μετράμε 10 λουκέτα… Και κανείς δεν γνωρίζει πόσο βαθιά θα φτάσει το «μαχαίρι», αφού μέχρι στιγμής τα ΕΛΤΑ προχωρούν στο σχέδιο αναδιάρθρωση με το… μαρτύριο της σταγόνας.

ΕΛΤΑ: Τι απαντά η διοίκηση για το κλείσιμο

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχουν διαβεβαιώσει πηγές των ΕΛΤΑ, κανένας δήμος σε όλη την Ελλάδα δε θα μείνει χωρίς φυσικό κατάστημα, υπογραμμίζοντας πως τα καταστήματα που κλείνουν – πολλά εκ των οποίων είναι μονοπρόσωπα, δηλαδή έχουν μόνο έναν υπάλληλο – δεν έβγαζαν σε τζίρο ούτε τους μισθούς των υπαλλήλων, που εργάζονταν σε αυτά. Πλέον θα συνενωθούν με κοντινά καταστήματα με στόχο να παρέχουν καλύτερης ποιότητας εξυπηρέτηση στους πολίτες και να μειωθούν οι ουρές. Παράλληλα, σημειώνουν πως από τις αλλαγές αυτές δε θα πληγούν οι θέσεις εργασίας.

Απαντώντας στο κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων η διοίκηση που έχει επιλεγεί από το Υπερταμείο, υποστηρίζει ότι «ο σχεδιασμός του δικτύου συναλλαγών των ΕΛΤΑ πραγματοποιήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Από τότε έχει συντελεστεί μια σειρά εμπορικών αλλαγών και μεθόδων εξυπηρέτησης των πελατών. Τα ΕΛΤΑ είναι πια σε θέση να προχωρήσουν στο άλμα του μετασχηματισμού, που όχι μόνο θα τους επιτρέψει να συμβαδίσουν αλλά και να προετοιμαστούν για το μέλλον που διαμορφώνεται».

Παρά το λουκέτο υποκαταστημάτων η διοίκηση τονίζει ότι «στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, τα ΕΛΤΑ φροντίζουν για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πελατών στην πόρτα τους, σε ολόκληρη την επικράτεια, με όλες τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, όπως είναι η παράδοση δεμάτων και επιστολών, καθώς και η διανομή συντάξεων».

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

“Πύλη Καρδιάς” στο κτίριο Χρυσόγελου, στο Μεσολόγγι – Το πρόγραμμα του ιατρικού συνεδρίου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ