Νέος αξονικός, υψηλών προδιαγραφών σύντομα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Νέος αξονικός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη καθώς το δεύτερο μηχάνημα έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

6i-ype-pni-2

Στα γραφεία της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ), πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. κ. Ιωάννη Καρβέλη και του υποδιοικητή αυτής κ. Ιωάννη Νικόπουλου με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, τη Διευθύντρια του Εργαστηρίου Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης, μελών του Δ.Σ και λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε η άμεση προμήθεια και εγκατάσταση νέου σύγχρονου πολυτομικού υπολογιστικού (αξονικού) τομογράφου, υψηλών προδιαγραφών, που θα αντικαταστήσει τον εκτός λειτουργίας δεύτερο αξονικό, ενώ παράλληλα θα πληροί και όλες τις ιατροτεχνολογικές προϋποθέσεις για τις εφαρμογές που επιτελούνται στο ΠΓΝΙ αλλά και όσες σχεδιάζονται να εφαρμοστούν στο προσεχές διάστημα, όπως τη διαγνωστική προσπέλαση και αντιμετώπιση οξέος εγκεφαλικού επεισοδίου.

Παράλληλα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών - και ιδιαιτέρως των λοιμωδών περιστατικών που νοσηλεύονται ή προσκομίζονται στο ΠΓΝΙ - και μέχρι την  εγκατάσταση του νέου σύγχρονου τομογράφου, αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση του εκτός λειτουργίας δεύτερου αξονικού του ΠΓΝΙ με αντίστοιχο  τομογράφο που βρίσκεται στη διάθεση της 6ης ΥΠΕ, ώστε να καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες του Νοσοκομείου και να εξασφαλιστεί η ομαλή του λειτουργία και η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Αγρίνιο: Τροχαίο στην Εθνική, από τους παράδρομους η κυκλοφορία προσωρινά (εικόνες)