ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΝέος αγωγός ύδρευσης από το Καστράκι: Προσωρινός ανάδοχος

Νέος αγωγός ύδρευσης από το Καστράκι: Προσωρινός ανάδοχος

Νέος αγωγός ύδρευσης από το Καστράκι: Προσωρινός ανάδοχος

Ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για το μεγάλο έργο της ύδρευσης με την κοινοπραξία «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. – ΜΤ Α.Τ.Ε.» να ανακηρύσσεται από τη ΔΕΥΑ προσωρινός ανάδοχος του έργου

Τον προσωρινό ανάδοχο του μεγάλου έργου ύδρευσης για το νέο αγωγό από το Καστράκι ανέδειξε με απόφασή του το ΔΣ της ΔΕΥΑ Αγρινίου στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η κοινοπραξία «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. – ΜΤ Α.Τ.Ε.» που έχει μεγάλη εμπειρία σε ανάλογα έργα ύδρευσης και περιβάλλοντος.

Έτσι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, μετά τον προσυμβατικό έλεγχο, αναμένεται σύντομα η υπογραφή της σύμβασης για το έργο που ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και φιλοδοξεί να επιλύσει σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα της ύδρευσης στο Δήμο Αγρινίου για τα επόμενα 50 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπάρχων αγωγός ύδρευσης της πόλης του Αγρινίου έχει κατασκευαστεί προ 50 ετών περίπου (κατασκευάστηκε πριν την κατασκευή του Φράγματος Καστρακίου) και έχει διάρκεια ζωής 40 ετών, με αποτέλεσμα εδώ και αρκετά χρόνια να παρουσιάζει μεγάλες διαρροές και ταυτόχρονα μεγάλη καθυστέρηση στην πλήρωση των δεξαμενών, κάτι που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα κατά τις περιόδους που η κατανάλωση είναι αυξημένη.

Ο νέος αγωγός που θα κατασκευαστεί θα λύσει τα προβλήματα για τα επόμενα 50 περίπου χρόνια και αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή του θα περιλαμβάνει και εγκατάσταση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προκειμένου να μειωθεί το ενεργειακό κόστος για τη μεταφορά και άντληση του νερού από την πλευρά της ΔΕΥΑ Αγρινίου.

Στο αντικείμενο του έργου, που φέρει τον τίτλο «Αντικατάσταση Κεντρικού Αγωγού Υδροδότησης Αγρινίου – Αναβάθμιση Συστήματος Διύλισης Διυλιστηρίου Σπολάϊτας – Προμήθεια και Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων» περιλαμβάνονται:

α) η κατασκευή (αντικατάσταση) του αγωγού μεταφοράς του πόσιμου νερού περίπου από την υδροληψία στη λίμνη Καστρακίου έως το διυλιστήριο και μετά από την επεξεργασία του ύδατος, από το διυλιστήριο (νέα δεξαμενή αποθήκευσης του διυλιστηρίου) έως την υφιστάμενη κεντρική δεξαμενή της πόλης του Αγρινίου.

Επίσης, προβλέπεται και η κατασκευή της νέας δεξαμενής αποθήκευσης του διυλιστηρίου, ωφέλιμου όγκου 1.000,00 m3. Διευκρινίζεται ότι ο νέος αγωγός μεταφοράς προβλέπεται να είναι κατασκευασμένος από Ductile Iron (DI), ονομαστικής διαμέτρου 1.000 mm και το συνολικό μήκος του ανέρχεται σε 15.650 m περίπου·

β) η επέκταση και αναβάθμιση της τμήματος (της μιας γραμμής) των κλινών διύλισης της εγκατάστασης επεξεργασίας του πόσιμου νερού από τη λίμνη Καστρακίου, με ξεχωριστή γραμμή μεμβρανών υπερδιήθησης (UF)·

γ) η προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων·

δ) η λειτουργία των νέων κλινών διύλισης, καθώς και του αυτοματισμού και της τηλεμετρίας τού συνολικού έργου, για 2 έτη.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κορονοϊός: 24 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – 2.854 σε όλη την χώρα

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr