ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΝέο Τμήμα Μαγνητικής Τομογραφίας Υγεία Αγρινίου – Διαγνωστική Φροντίδα

Νέο Τμήμα Μαγνητικής Τομογραφίας Υγεία Αγρινίου – Διαγνωστική Φροντίδα

Νέο Τμήμα Μαγνητικής Τομογραφίας Υγεία Αγρινίου – Διαγνωστική Φροντίδα

Ευρύς, φωτεινός μαγνητικός τομογράφος, με ανοικτό σχεδιασμό, χαρακτηριστικά που μπορούν να βοηθήσουν τον υπέρβαρο ασθενή ή τον εξεταζόμενο που αισθάνεται κλειστοφοβία. Διαθέτει ειδικές αθόρυβες ακολουθίες (silent mode). Μεγαλύτερη άνεση σε πολλές εξετάσεις καθώς το κεφάλι του ασθενούς βρίσκεται εκτός του μηχανήματος.

Για Πληροφορίες – Ραντεβού:

26410 22100

6906604636

Θ ΓΡΙΒΑ 34 ΑΓΡΙΝΙΟ

Ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα τα χρόνια της λειτουργίας μας και την μεγάλη προσέλευσή σας.

Είμαστε πάντα δίπλα σας με σεβασμό και μοναδικό  γνώμονα την προαγωγή της άριστης υγείας στον τόπο μας.  

Στο Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο ΥΓΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ εγκαταστάθηκε σύγχρονος Μαγνητικός Τομογράφος του κατασκευαστικού οίκου SIEMENS- QuantumGradient 30mT- τελευταίας τεχνολογίας. Διενεργούνται όλες οι συμβατικές εξετάσεις (όπως μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, σπονδυλικής στήλης, μυοσκελετικού συστήματος και αρθρώσεων, κοιλίας κτλ) αλλά και εξειδικευμένες εξετάσεις. Υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής όλων των σύγχρονων και προηγμένων απεικονιστικών τεχνικών στον τομέα της απεικόνισης με Μαγνητικό Τομογράφο.
Eφαρμόζει τεχνικές παρέχοντας υψηλής διαγνωστικής ακρίβειας απεικόνιση και ταυτόχρονα ικανοποιητική βελτίωση στην άνεση του ασθενή κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Ο περιορισμός του χρόνου εξέτασης, η μείωση του θορύβου, η βελτίωση της άνεσης, η συνεχής οπτικοακουστική επικοινωνία με τον εξεταστή, μειώνουν σημαντικά το άγχος και την αγωνία του εξεταζόμενου.

ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το εξειδικευμένο ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣΤΟΥ μας, ολοκληρώθηκε με την εγκατάσταση του Μαγνητικού τομογράφου. Ενδείκνυται για τον προληπτικό έλεγχο (συμπληρωματικά με την ψηφιακή μαστογραφία) γυναικών υψηλού κινδύνου για νεοπλασία του μαστού όπως γυναίκες με γονιδιακή επιβάρυνση ή με ατομικό οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού. Επίσης, είναι χρήσιμη και σε άλλες περιπτώσεις όπως στην προεγχειρητική σταδιοποίηση για την αξιολόγηση της έκτασης της νόσου, την αναζήτηση πρωτοπαθούς εστίας σε γυναίκες με μεταστατική μασχαλιαία λεμφαδενοπάθεια καθώς και την διερεύνηση αμφιβόλων ευρημάτων στην μαστογραφία, το υπερηχογράφημα ή και την κλινική εξέταση.

ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΠΕΠΤΙΚΟΥ

Άνω κοιλιακής χώρας και πυέλου. Στο παρελθόν η απεικόνιση του σώματος με την μαγνητική τομογραφία (Body MRI) υπόκειταν σε κάποιους περιορισμούς. Με τους νέας γενιάς μαγνητικούς τομογράφους οι περιορισμοί έχουν ξεπεραστεί σε σημαντικό βαθμό. Έτσι, είναι εφικτή η εντόπιση και χαρακτηρισμός εστιακών βλαβών εκτίμηση παρουσίας λίπους (λιπώδους διήθησης) και εναπόθεσης σιδήρου (αιμοχρωμάτωσης) γρήγορα και αναπαραγώγιμα αποτελέσματα σε μικρό χρόνο λειτουργική απεικόνιση (εικόνες διάχυσης) περιορισμός των artifacts ειδικά πρωτόκολλα για ασθενείς(π.χ. ηλικιωμένους) που δεν μπορούν να συνεργαστούν στις αναπνοές.
Πραγματοποιούνται επιπρόσθετα ειδικές τεχνικές όπως:
• Μαγνητική Χολαγγειοπαγκρεατογραφία(MRCP)
• Ποσοτικοποίηση λίπους
• Μαγνητική εντερογραφία .

ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Yψηλής ευκρίνειας απεικόνιση των μυοσκελετικών παθήσεων ( συνδεσμικές και χόνδρινες εκφυλίσεις ή τραυματικές κακώσεις).
Επίσης ειδικές τεχνικές όπως:
• Απεικόνιση χόνδρου
• Μαγνητική Μυελογραφία
• Έμμεση αρθρογραφία
• Ακολουθίες διάχυσης (DWI)

ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

Συνεισφορά στην ογκολογική απεικόνιση που αφορά στον εντοπισμό, σταδιοποίηση των βλαβών καθώς και μεταθεραπευτική παρακολούθηση με μεγάλη ακρίβεια. Χρησιμοποιούνται λειτουργικές τεχνικές όπως:
• Διάχυση (DWI)
• Αιματική διήθηση (perfusion)
• Φασματοσκοπία (spectroscopy)

ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ

Πραγματοποιείται υψηλής ευκρίνειας απεικόνιση του ουροποιητικού και ειδικές εξετάσεις όπως:

• Πολυπαραμετρική μαγνητική τομογραφίαπροστάτη
• Μαγνητική Ουρογραφία

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Υψηλής χωρικής και χρονικής διακριτικής ανάλυσης εικόνες για την απεικόνιση της παθολογίας στην ελάσσονα πύελο με τη χρήση και λειτουργικών τεχνικών (DWI).

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η Μαγνητική Τομογραφία αποτελεί το απόλυτο εργαλείο για την διαγνωστική προσέγγιση των παθήσεων του εγκεφάλου. Παρέχει μορφολογική απεικόνιση με υψηλή χωρική διακριτική ικανότητα και ιστική διαφοροποίηση ενώ την ίδια στιγμή λαμβάνουμε μοναδικές λειτουργικές πληροφορίες. Υπάρχει η δυνατότητα με την χρήση των ισχυρών πηνίων βαθμίδωσης η λήψη τρισδιάστατων ακολουθιών (T1,T2,FLAIR) με ισοτροπική ανάλυση. Ο Μαγνητικός μας τομογράφος διαθέτει όλες τις απαραίτητες εφαρμογές για να πραγματοποιήσει εξετάσεις σε μεγάλο εύρος παθήσεων (Α.Ε.Ε., εντοπισμό διαταραχών μυελίνωσης ,φλεγμονών και όγκων του Κ.Ν.Σ.)
Οι ειδικές τεχνικές περιλαμβάνουν:
• Μαγνητική φασματοσκοπία
• Diffusion (διάχυση)
• Perfusion (αιμάτωση πρώτης διόδου)
• Μετρηση ροής E.N.Y
• Μαγνητική Δεσμιδογραφία

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

Με την εφαρμογή ταχύτερων πρωτοκόλλων, κατάλληλα για τα νεότερα άτομα, ελαχιστοποιώντας τα κινητικά παράσιτα.

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr