Νέο «ράλι» στα καύσιμα και στην Αιτωλοακαρνανία - «Φλερτάρει» με τα 2 ευρώ

Η τιμή της αμόλυβδης στην Αιτωλοακαρνανία πήρε την ανιούσα και απέχει μόλις 2 με 3 λεπτά από το ψυχολογικό όριο των 2 ευρώ

amolivdi

«Φωτιά» είναι οι τιμές των καυσίμων ανά την Ελλάδα με τη βενζίνη να ξεπερνά ακόμα και τα δύο ευρώ το λίτρο σε κάποιες περιοχές

Μάλιστα, σε πανελλαδικό επίπεδο πολλοί επαγγελματίες του κλάδου επισημαίνουν ότι το επόμενο διάστημα η τιμή της αμόλυβδης ενδέχεται να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των δύο ευρώ! Πλέον η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Αιτωλοακαρνανία είναι στα 1,975 ευρώ.

Στην Αιτωλοακαρνανία πολλοί βενζινοπώλες επιχειρούν να διατηρήσουν την τιμή των καυσίμων κάτω των 2 ευρώ, ενώ παράλληλα οι οδηγοί μείωσαν τα χρήματα που διαθέτουν για να προμηθευτούν καύσιμα, αν και τα δύο τριήμερα του Μαρτίου υπήρξε κίνηση στα βενζινάδικα.

Ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας Δημοσθένης Κακούρης μιλώντας στη «Σ» επεσήμανε: «υπάρχει αδικαιολόγητη αύξηση των τιμών στα καύσιμα διεθνώς. Ενδεχομένως υπάρχει από κάποιους κύκλους παιχνίδι κερδοσκοπίας. Οι κύκλοι αυτοί ανεβάζουν την τιμή του brent και γι’ αυτό έφτασε στα 87 δολάρια περίπου το βαρέλι, χωρίς όμως να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Το αποτέλεσμα της αύξησης αυτής είναι και η αύξηση της τιμής της βενζίνης κατά 12 λεπτά ανά λίτρο και περίπου στα 6 λεπτά της τιμής του diesel. Η τιμή του πετρελαίου κίνησης παραμένει ωστόσο μικρότερη. Οι αυξήσεις αυτές διαπιστώνονται τον τελευταίο μήνα περίπου.

Συνεπώς, αυτή την στιγμή η τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα ανέρχεται περίπου στα 2 ευρώ. Πολλοί όμως συνάδελφοι στην Αιτωλοακαρνανία κρατάμε την τιμή κάτω των 2 ευρώ συμπιέζοντας το κέρδος μας, σεβόμενοι το επάγγελμά μας και τους καταναλωτές.

Εκτίμηση για το επόμενο διάστημα δεν υπάρχει, ενώ δεν αποκλείεται η τιμή των καυσίμων σύντομα να ξεπεράσει το ψυχολογικό φράγμα των 2 ευρώ, μπορούμε όμως να προβλέψουμε την τιμή των καυσίμων με απόλυτη ασφάλεια για μια εβδομάδα και θεωρούμε πως γι’ αυτό το χρονικό διάστημα δεν θα μεταβληθεί κάτι, τουλάχιστον στην Αιτωλοακαρνανία.

Η ανοδική πορεία των καυσίμων στην Αιτωλοακαρνανία άρχισε να φαίνεται στους οδηγούς – καταναλωτές το τελευταίο περίπου δεκαήμερο. Με την αύξηση που καταγράφεται πλέον οι οδηγοί έχουν περιοριστεί να βάζουν βενζίνη ή πετρέλαιο ανάλογα με την ανάγκη μετακίνησης που έχουν εκείνη την στιγμή που πηγαίνουν στο πρατήριο, συνεπώς προμηθεύονται καύσιμα αξίας 10 ευρώ και 20 ευρώ κυρίως, ενώ και όσοι έβαζαν 50 ευρώ στο ρεζερβουάρ τους, πλέον έχουν «πέσει» στα 30 ευρώ. Υπάρχει δυσκολία, δυσχέρεια, στον καταναλωτή και αυτή παρουσιάζεται κάθε φορά που η βενζίνη περνάει στο 1 ευρώ και 70 λεπτά.

Η δυσχέρεια αυτή φαίνεται και στα σχόλια των οδηγών προς τους πρατηριούχους, τα οποία είναι για παράδειγμα «θέλω την φθηνότερη», «αν πηγαίνει και με νερό, βάλτε νερό» κλπ».

«Πήραν τους δρόμους» τα τριήμερα οι Αιτωλοακαρνάνες

Την ίδια στιγμή οι Αιτωλοακαρνάνες φαίνεται πως τα δύο τριήμερα του Μαρτίου φρόντισαν να «αποδράσουν», ενώ πολλοί ήταν και οι ετεροδημότες που αποφάσισαν να φύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα και να έρθουν για τριήμερο στην Αιτωλοακαρνανία. Τα δύο τριήμερα έδωσαν ώθηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων καθώς είδαν την δουλειά τους να αυξάνεται κατά 20%.

Ο Δημοσθένης Κακούρης

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Κακούρη: «ο κόσμος τα τριήμερα αποφάσισε να εκδράμει και ειδικά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Υπήρχε αρκετή κίνηση τόσο από τους κατοίκους του νομού όσο και από ετεροδημότες ή επισκέπτες που αποφάσισαν να έρθουν στο νομό μας για το τριήμερο. Μεγαλύτερη κίνηση καταγράφτηκε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ενώ και το τριήμερο της 25ης Μαρτίου ήταν ικανοποιητικό, αλλά όχι όπως το πρώτο τριήμερο.

Σαφώς όμως ήταν αυξημένη η κίνηση και το τριήμερο της Εθνικής μας εορτής. Η αύξηση της κίνησης και της προμήθειας καυσίμων και τα δύο τριήμερα του Μαρτίου εκτιμάται πως ήταν της τάξεως του 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

3ο Γυμνάσιο Αγρινίου: Όλα ανοικτά για το μέλλον του - Ύστατη προσπάθεια για πιστοποιητικό καταλληλότητας του σχολείου

Παπαναστασίου: Αδιανόητο η Δευτεροβάθμια να ζητά να κλείσει το σχολείο και η Β' ΕΛΜΕ να κωφεύει