ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα Νεα«Νέο είναι να γυρίζεις το νομό και να συναντάς τους ανθρώπους που αγαπάς»

«Νέο είναι να γυρίζεις το νομό και να συναντάς τους ανθρώπους που αγαπάς»

Συνέντευξη Χριστίνας Σταρακά στον «Δυτικά FM 96.1»

Έργο και πρόγραμμα οδηγούν στη νίκη την Κυριακή, επίθεση στον Α. Κατσανιώτη τον οποίο κατηγόρησε για «συντηρητισμό» και «πρόκληση του κοινού αισθήματος»
Η Χριστίνα Σταρακά, υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας με το συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα «Δικαίωμα στην Πρόοδο», παραχώρησε συνέντευξη χθες το πρωί στον δημοσιογράφο Πάνο Τσακανίκα και την εκπομπή «Δυτικά Τώρα», στον ραδιοφωνικό σταθμό Δυτικά FM 96.1.

Στη συνέντευξή της, η κα Σταρακά εξέφρασε την σιγουριά της για τη νίκη του Απόστολου Κατσιφάρα την προσεχή Κυριακή, ενώ επιτέθηκε στον συνυποψήφιό του Ανδρέα Κατσανιώτη, κατηγορώντας τον για «συντηρητισμό και παλαιοκομματικές αντιλήψεις».
Ξεκινώντας να απαντά στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Πάνου Τσακανίκα, η κα Σταρακά εξέφρασε την αισιοδοξία της για τη νίκη του συνδυασμού στον οποίο συμμετέχει, ενώ πρόσθεσε ότι «ο λαός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα και ψήφισε θετικά για τη ζωή του και όχι για την εξαγωγή συμπερασμάτων που δεν έχουν καμία σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση». Σύμφωνα με την ίδια, αυτό το οποίο εκτίμησαν οι ψηφοφόροι ήταν τόσο το έργο όσο και το πρόγραμμα για την επόμενη πενταετία που είχε να παρουσιάσει ο κ. Κατσιφάρας.
Επεσήμανε ότι το διακύβευμα του δεύτερου γύρου των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει αλλάξει, με την προσθήκη του προτάγματος για ενίσχυση του προοδευτικού πόλου ώστε να αποτραπεί η κυριαρχία των νεοφιλελεύθερων ιδεών. Υποστήριξε την άποψη ότι δεν τίθεται κάποιο θέμα που οι εκλογές συμπέφτουν με τις Ευρωεκλογές και τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι η αύξηση της συμμετοχής.
Ένα από τα συνθήματα που χρησιμοποιεί ο αντίπαλος του κ Κατσιφάρα, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, είναι ότι σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση «αναμετράται το παλιό με το νέο», για το οποίο ρωτήθηκε η κα Σταρακά και της ζητήθηκε να το σχολιάσει. Απάντησε χαρακτηρίζοντας ως «αστειότητα» τα περί νέου, λέγοντας ότι ο κ. Κατσανιώτης δεν είναι καινούριος στην πολιτική. Αναρωτήθηκε μάλιστα για ποιο λόγο δεν έχει παραιτηθεί από τη θέση που διατηρεί ως Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Κυβέρνησης.
Συνέχισε την επίθεση στο πρόσωπο του έτερου υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, λέγοντας ότι διεξάγει μια προεκλογική εκστρατεία που «προκαλεί», ενώ διέτεινε ότι περιμένει εναγωνίως να μάθει ποιο είναι το οικονομικό κόστος αυτής. Όπως συμπλήρωσε, οι όροι άσκησης της προεκλογικής εκστρατείας με συναυλίες, συνιστούν «αναπαλαίωση παλαιοκομματισμού με όρους life-style» και είναι σα να «δείχνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τι έχει γίνει στη χώρα, δεν είναι εκλογές της ΟΝΝΕΔ ή της ΔΑΠ στα Πανεπιστήμια». «Υπάρχει ένδεια επιχειρημάτων και θέσεων και διαθέτουν μια υπερσυντηρητική αντίληψη για την πολιτική», κατέληξε η ίδια.
«Το νέο είναι να γυρνάς το νομό και να συναντάς τους ανθρώπους που αγαπάς» πρόσθεσε η ίδια στη συνέχεια, ενώ ολοκληρώνοντας την συνέντευξη επανέλαβε την πεποίθησή της ότι ο συνδυασμός της θα αναδειχθεί νικηφόρος την επόμενη Κυριακή.
Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr