ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΝεκτάριος Φαρμάκης: Απάντηση στην ανακοίνωση Κατσιφάρα

Νεκτάριος Φαρμάκης: Απάντηση στην ανακοίνωση Κατσιφάρα

Πριν λίγες ώρες και «εντελώς συμπτωματικά» λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο κ.Κατσιφάρας υποδύεται και πάλι τον «Ισπανό κατακτητή», θεωρώντας όλους εμάς «ιθαγενείς».
Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, μοιράζεται με τους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το «όραμά» του για την επιχειρηματικότητα, την ανεργία και την καινοτομία. Ξεχνάει μάλλον ότι αυτός διοίκησε την Περιφέρεια τα τελευταία 4 χρόνια. Ξεχνάει επίσης ότι δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ για όλα αυτά που περιγράφει στην ανακοίνωσή του. Ούτε δράσεις, ούτε πρωτοβουλίες ούτε καν στρατηγικό σχεδιασμό.
Έρχεται λοιπόν σήμερα να μας πεί τι; Ότι θα αλλάξει πολιτική; Ότι η μέχρι σήμερα πολιτική του ήταν λανθασμένη και αντιαναπτυξιακή; Τίποτα από τα παραπάνω.
Έρχεται πολύ απλά να κάνει αυτό που κάνει κάθε πολιτικός που εκπροσωπεί το «παλιό». Να τάξει και να «αλιεύσει» ψήφους μέσα από γενικόλογα ευχολόγια. Για όλα αυτά που διαλαμβάνονται στις τοποθετήσεις του κ. Κατσιφάρα έχουν γίνει από τη μείζονα αντιπολίτευση συγκεκριμένες προτάσεις και τοποθετήσεις ενώπιον του περιφερειακού συμβουλίου τα περασμένα χρόνια. Προτάσεις σε «ώτα μη ακουόντων» όμως.
Συγκεκριμένα :Ο κ Κατσιφάρας μας παρουσιάζει τελευταία στιγμή πριν την κάλπη ένα δήθεν σχέδιο για την ανεργία, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, όταν τέσσερα χρόνια τώρα όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για όλα αυτά, αντιθέτως θα μπορούσε να πει κανείς ότι με τις πολιτικές του τα αντιπάλευσε. Τώρα θυμήθηκε την ανεργεία που μαστίζει την Αιτωλοακαρνανία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας; Τώρα ανακάλυψε την αξία της καινοτομίας για την οικονομία μας και τις προοπτικές της; Τώρα θυμήθηκε τον επιχειρηματία και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του τόπου;
Που ήταν όταν προτείναμε συγκεκριμένες λύσεις και συγκεκριμένες δράσεις  που στόχευαν σ’ αυτά ακριβώς τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Ποια ήταν η αντίδραση του απερχόμενου περιφερειάρχη στις εν λόγω τοποθετήσεις μας;
(βλ.http://www.nefarmakis.gr/parembasi/102-trapeza-xronou και http://www.nefarmakis.gr/parembasi/96-exipni-exeidikeusi)
Για να βοηθήσουμε την μνήμη του αλλά και για να γίνει γνωστό στο ευρύτερο κοινό θα απαντήσουμε εμείς: Ο κ. Κατσιφάρας ήταν απασχολημένος να σχεδιάζει «άδεια» καλάθια αγροτικών προιόντων και να εντάσσει στο ΕΣΠΑ έργα ήδη χρηματοδοτημένα από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως το Νοσοκομείο Αγρινίου.
Οι τακτικές αυτές μας έχουν φέρει ως εδώ. Οι πρακτικές του «πολλά λόγια και καθόλου έργα» ευθύνονται για το κατάντημα του τόπου μας.  Ο λόγος που ο τόπος μας έχει φτάσει ως εδώ είναι ξεκάθαρος όσο ποτέ. Είναι το «παλιό». Το παλιό  που πρέπει να φύγει και να αφήσει τη θέση του στο «νέο» που έρχεται.
Οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας  έκαναν την αρχή. Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας θα δώσουν  το τελικό μήνυμα την Κυριακή που έρχεται.  Ο τόπος μας έχει ανάγκη το νέο που θα δώσει την απαιτούμενη ελπίδα και προοπτική σε όλους τους πολίτες πέρα και πάνω από κόμματα και χρώματα. Μας ενώνει η αγάπη μας για τον τόπο μας.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr