ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΖωη & ΥγειαΝεκρή 72χρονη από τον ιό της Γρίπης

Νεκρή 72χρονη από τον ιό της Γρίπης

Νεκρή 72χρονη από τον ιό της Γρίπης

Μια 72χρονη γυναίκα είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα που χάνει τη ζωή του από τον ιό της Γρίπης φέτος, καθώς μέχρι τώρα, είχε καταγραφεί μόνο άλλος ένας ασθενής από γρίπη που μπήκε σε ΜΕΘ.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας, για την εβδομάδα 14 με 20 Νοεμβρίου 2022 Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά, το συγκεκριμένο διάστημα οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν αύξηση 29% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης, αυτό το διάστημα  στα δύο Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης (Τμήμα Ιολογίας, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, και Β’ Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.), ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 44 κλινικά δείγματα και συγκεκριμένα 7 από νοσοκομεία και 37 από το Σύστημα Παρατηρητών Νοσηρότητας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Sentinel).

Τα 7 (15,9%) εξ ́ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης τύπου Α και όλα ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2). Επίσης, μέσα σε 6 εβδομάδες καταγράφηκαν δύο σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. εκ των οποίων το ένα απεβίωσε.

Πρόκειται για έναν άνδρα 82 ετών και μία γυναίκα 78 η οποία τελικά άφησε την τελευταία πνοή της. Και οι δύο ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου. Ο ΕΟΔΥ, τονίζει τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη.

Νεκρή 72χρονη από τον ιό της Γρίπης - Ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα που χάνει τη ζωή του από τον ιό της Γρίπης φέτος

newsit.gr

Πλεύρης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Η απόφαση για την αναστολή έχει στόχο την προστασία των πολιτών

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ