ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΝεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Δεν ενημέρωσα μόνο το Χαμόγελο του Παιδιού» λέει ο γιατρός Ηλιάδης (video)

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Δεν ενημέρωσα μόνο το Χαμόγελο του Παιδιού» λέει ο γιατρός Ηλιάδης (video)

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Δεν ενημέρωσα μόνο το Χαμόγελο του Παιδιού» λέει ο γιατρός Ηλιάδης (video)

Στο διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, βρέθηκε ο γιατρός της μικρής Τζωρτζίνας, Ανδρέας Ηλιάδης για να τον ενημερώσει για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης ανέφερε στους δημοσιογράφους για την υπόθεση της Πάτρας εξερχόμενος του γραφείου του διοικητή ότι «παραμένω στη θέση μου και αν τυχόν μου ζητηθεί για ζητήματα θα καταθέσω ξανά».

Σε ερώτηση αν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας είχε ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές απάντησε με νόημα: «Δεν ενημερώθηκε μόνο το Χαμόγελο του Παιδιού. Έχω εξηγήσει στην κυρία Ανακρίτρια που ακριβώς έχουμε απευθυνθεί».

Όσον αφορά το τι ήταν αυτό που είχε δει στην συμπεριφορά της μητέρας, ο κ. Ηλιάδης έμεινε στην πρώτη του δήλωση όταν βγήκε από το γραφείο της Ανακρίτριας, σημειώνει το newsit.gr.

Από την πλευρά του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης επεσήμανε ότι η διαδικασία των Αρχών είναι σε εξέλιξη και οι καταθέσεις του ιατρικού προσωπικού θα συνεχιστούν και τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη, τονίζοντας ότι “είμαστε πάντα στο πλευρό των Αρχών για να χορηγήσουμε οποιοδήποτε στοιχείο χρειαστεί”, όπως αναφέρει το thebest.gr.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι  όπως προκύπτει από τους ιατρικούς φακέλους δεν είχε χορηγηθεί κεταμίνη το επίμαχο διάστημα, σε κανένα από τα νοσοκομεία της Πάτρας.

Δείτε το σχετικό video του thebest.gr και της εφημερίδας Πελοπόνησος με τις δηλώσεις του γιατρού και σχόλιο του κ. Καρβέλη:

 


Ο Ανδρέας Ηλιάδης, μίλησε για την υπόθεση και στην εκπομπή του Ant1 “Το Πρωινό”.

Ο εντατικολόγος που ήταν από τους γιατρούς που επανέφεραν στη ζωή τη Τζωρτζίνα, μετά την πρώτη ανακοπή, μίλησε στην Κέλλυ Χεινοπώρου για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη, αλλά και για τις κινήσεις που έκανε όταν αντιλήφθηκε πως η συμπεριφορά της οικογένειας, ήθελε διερεύνηση.

Όπως ανέφερε αρχικά, ο ρόλος του ως εντατικολόγος είναι συγκεκριμένος, με πολύ αυστηρό πρωτόκολλο. Έπειτα τόνισε πως ο γιατρός στην εντατική εκτός από τον ασθενή, συνεργάζεται και με την οικογένεια, αφήνοντας να εννοηθεί πως κάτι τέτοιο δεν υπήρξε.

Όπως επεσήμανε, είχε δει πως η οικογένεια χρειαζόταν κάποια βοήθεια και τόνισε για τα το αν θα μπορούσαν να σωθούν τα παιδάκια: “Δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να σωθούν, αλλά ξέρω ότι το σύστημα θα έπρεπε να αναγνωρίσει ότι η οικογένεια χρειαζόταν φροντίδα”.

Σχετικά με το αν έκανε κάταγγελία, ο κ. Ηλιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων: “Με δύο θανάτους, φανταστείτε να έκανα καταγγελία για ανθρωποκτονία. Η μήνυση θα ήταν το λιγότερο. Θα έβγαινα να πω για μία μάνα που είχε δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις από το κράτος, θα την έλεγα φονιά”.

Και συνεχίζει: “Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι οι κινήσεις που έκανα ήταν σωστές. Βάλτε τα πράγματα κάτω και πείτε μου αν εσεις αν θα λέγατε δολοφόνο μία μητέρα που έκλαιγε στην εντατική για το παιδί της που έπαθε καρδιακή προσβολή.”

Όσον αφορά για το αν αισθάνεται ικανοποίηση που η Ρούλα Πισπιρίγκου, βρίσκεται στη φυλακή αναφέρει: “Είμαι πολύ στεναχωρημένος, γιατί εμείς στην εντατική θέλουμε να σώζουμε ζωές.”

Δήμαρχος Θέρμου για το τροχαίο στην Άνω Μυρτιά: Τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε βάρδια ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →