ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΟι Νέοι Δημοσιογράφοι του Αγρινίου

Οι Νέοι Δημοσιογράφοι του Αγρινίου

Επίσκεψη μαθητών του τμήματος Δημοσιογραφίας του ΔΙΕΚ Αγρινίου σε τόπους εργασίας

Οι Νέοι Δημοσιογράφοι του Αγρινίου

Στην εφημερίδα «Σ» και το στούντιο του «Δυτικά FM 96.1»

 

Τα γραφεία της εφημερίδας «Σ» και το στούντιο του «Δυτικά FM 96.1» επισκέφθηκαν χθες το μεσημέρι στις 12:00 οι μαθητές του τμήματος Δημοσιογραφίας από το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Αγρινίου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Εισαγωγή στη Δημοσιογραφία» και είχε ως σκοπό της να φέρει σε επαφή τους αυριανούς δημοσιογράφους της πόλης με το περιβάλλον εργασίας μιας καθημερινής εφημερίδας και ενός ενημερωτικού σταθμού.

Οι 17 μαθητές παρέμειναν για σχεδόν μιάμιση ώρα στα γραφεία της εφημερίδας και το στούντιο, όπου ξεναγήθηκαν από τον καθηγητή τους και το προσωπικό της εφημερίδας. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους, είχαν την ευκαιρία να μάθουν όλο τον τρόπο δημιουργίας της είδησης, από την αρχική σύλληψη ή πληροφορία, μέχρι την συγγραφή και την σελιδοποίηση. Πέρα όμως από το καθαρά δημοσιογραφικό κομμάτι, είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν και για τον ρόλο της γραμματείας, του αρχισυντάκτη και του γραφίστα, κάνοντας τις δικές τους ερωτήσεις.

Στα γραφεία της «Σ» στεγάζεται και το στούντιο του «Δυτικά FM 96.1», το οποίο επίσης επισκέφθηκαν οι μαθητές της δημοσιογραφίας, και ενημερώθηκαν για την διαδικασία παραγωγής μιας ραδιοφωνικής εκπομπής, την επιλογή και κατανομή των θεμάτων, αλλά και περισσότερο τεχνικά ζητήματα, όπως η μετάδοση του σήματος, η επιλογή της μουσικής και τα διαφημιστικά μηνύματα.

Την περασμένη Δευτέρα, το τμήμα της δημοσιογραφίας είχε επισκεφθεί το τυπογραφείο της «Σ», κι έτσι με την χθεσινή τους εκπαιδευτική επίσκεψη απέκτησαν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί μια εφημερίδα, παρακολουθώντας όλα τα βήματα μέχρι να φτάσει το τυπωμένο χαρτί στα χέρια του αναγνώστη. Το σημαντικότερο όμως στοιχείο, που φάνηκε καθοριστικό για την επιτυχία των συγκεκριμένων επισκέψεων, ήταν η περιέργεια και η διερευνητική φύση των ίδιων των μαθητών, απαραίτητα χαρακτηριστικά του δημοσιογράφου, αφού απεύθυναν πλήθος ερωτήσεων για όλα όσα τους απασχολούσαν.

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr