ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανια«Νέα γενιά, brain drain και προσφυγικό στη συζήτηση του ΓΓΔΒΜΝΓ με τον μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο»

«Νέα γενιά, brain drain και προσφυγικό στη συζήτηση του ΓΓΔΒΜΝΓ με τον μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο»

«Νέα γενιά, brain drain και προσφυγικό στη συζήτηση του ΓΓΔΒΜΝΓ με τον μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο»

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων – Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς

Στο περιθώριο της επίσκεψης του ΓΓΔΒΜΝΓ, Παυσανία Παπαγεωργίου,  και στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας στο Βερολίνο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον προκαθήμενο της Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας, σεβασμιότατο κ. Αυγουστίνο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα των ροών Ελλήνων νέο-μεταναστών στη Γερμανία, η τάση «φυγής» ποσοστού νέας γενιάς –το γνωστό «brain drain», η αποδημία μορφωμένων Ελλήνων- προς το εξωτερικό λόγω των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας την τελευταία επταετία, καθώς και τα περιθώρια αρωγής της Εκκλησίας στο να διατηρήσουν οι νέοι τις σχέσεις με την Ελλάδα, τις ελληνικές παραδόσεις και την ελληνική Παιδεία.

Παράλληλα, συζητήθηκε η κατάσταση που διαμορφώνουν τα νέα δεδομένα της εποχής και η εμπειρία από το προσφυγικό ζήτημα.

«Η αγάπη και αφοσίωση των Ελλήνων του εξωτερικού στην πατρίδα τους είναι γνωστές –όπως γνωστή είναι και η μεγάλη πίστη και υποστήριξη των κατά τόπους Μητροπόλεων στους νέους μετανάστες», υπογράμμισε ο ΓΓΔΒΜΝΓ. «Δεν είναι λίγες οι φορές που καταγράφηκαν σημαντικές κινήσεις και πρωτοβουλίες των Μητροπόλεων στο εξωτερικό, που πάντοτε βρίσκουν τρόπους να συσπειρώνουν τους Έλληνες και να τονώνουν το ηθικό τους. Είναι πάντα πολύ χρήσιμες οι συνομιλίες με τους ανθρώπους της Εκκλησίας στο εξωτερικό, καθώς μας δίνουν μία ξεχωριστή οπτική της Ελλάδας στις άλλες χώρες».

Αιτωλοακαρνανία: Πέφτουν οι υπογραφές για τις χερσαίες έρευνες πετρελαίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr