Νέα φωτιά στο Αγρίνιο - Κινητοποίηση Πυροσβεστικής και Δήμου για την φωτιά στον ΧΥΤΑ Στράτου (εικόνες)

Πυροσβεστική και η δημοτική Αρχή βρίσκονται στην περιοχή του ΧΥΤΑ Στράτου

Νέα φωτιά στο Αγρίνιο - Κινητοποίηση Πυροσβεστικής και Δήμου για την φωτιά στον ΧΥΤΑ Στράτου (εικόνες)

Νέα φωτιά ξέσπασε σήμερα Παρασκευή 14/06/2024 το μεσημέρι! Μετά την φωτιά στον Βλοχό το νέο μέτωπο ήταν στον ΧΥΤΑ Στράτου.

Η φωτιά αυτή τη στιγμή έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά ήταν μεγάλη! Έσπευσαν στο σημείο 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου με 10 άτομα, όπως επίσης και προσωπικό του Δήμου Αγρινίου.

Στο σημείο βρέθηκε ο Διοικητής των Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής στην Αιτωλοακαρνανία Κώστας Χριπάτσιος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου Στράτος Πετράκης και οι Αντιδήμαρχοι Μίμης Σκορδόπουλός και Γιάννης Βασιλείου. Μάλιστα, ο κ. Σκορδόπουλος συνεπηκουρεί τον Δήμαρχο Αγρινίου στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Η φωτιά, όπως προαναφέραμε, ήταν μεγάλη και χάρη στην έγκαιρη επέμβαση τη Πυροσβεστικής αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Από την πλευρά του Δήμου Αγρινίου ενεργούν για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς 5 JCB, φορτηγά, τσάπες και φορτωτές του Δήμου και του εργολάβου, ρίχνοντας στα καμένα σκουπίδια χώμα, ώστε να σβήσει πλήρως η φωτιά.

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε για το συμβάν περίπου στις 14.30 με 15.00 και λόγω της άμεσης παρέμβασης της Π.Υ. και της καθοδήγησης του κ. Χριπάτσιου και του κ. Πετράκη τέθηκε υπό έλεγχο.

Την προανάκριση για τα αίτια που ξέσπασε η φωτιά διενεργεί η Π.Υ.