«Νέα Δυτική Ελλάδα»: Επερώτηση για το νέο δικαστικό χάρτη

Την κατάργηση πολλών δικαστικών σχηματισμών (Πρωτοδικείων, Ειρηνοδικείων, κ.α.)» φέρνει με επερώτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας της παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα», Φάνης Αδαμόπουλος

dikastiria-agriniou1

«Τις συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες και την «καταστρατήγηση του συνταγματικού δικαιώματος των πολιτών στην πρόσβαση στη δικαιοσύνη που θα επιφέρει η εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη, ο οποίος προβλέπει την κατάργηση πολλών δικαστικών σχηματισμών (Πρωτοδικείων, Ειρηνοδικείων, κ.α.)» φέρνει με επερώτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας της παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα», Φάνης Αδαμόπουλος.

Όπως αναφέρει «η Περιφέρειά μας πλήττεται καίρια από μια τέτοια μεταρρύθμιση, αφού κινδυνεύουν να καταργηθούν τόσο το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, όσο και μια σειρά Πρωτοδικείων (Αγρινίου, Αιγίου, Καλαβρύτων, Αμαλιάδας), αλλά και πλήθος Ειρηνοδικείων (Βάλτου, Ναυπάκτου, Ακράτας, Δύμης, Αρήνης, Γαστούνης, Ολυμπίων, κλπ.)» και διαμηνύει πως «η παράταξή μας συντάσσεται με τις τοπικές κοινωνίες και το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών για ακώλυτη πρόσβαση στη δικαιοσύνη, χωρίς να απαιτούνται εμπόδια και τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις.

 

«Εκφράζουμε την κατηγορηματική και κάθετη αντίθεσή μας στην κατάργηση των υφιστάμενων Δικαστηρίων της Περιφέρειάς μας και δηλώνουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να επέλθει καμία έκπτωση σε ένα τόσο σοβαρότατο ζήτημα. Όταν τίθενται στο ζυγό από τη μια τα πρόσκαιρα και ελαχιστότατα οικονομικά πλεονάσματα και από την άλλη η πρόσβαση όλων των πολιτών στο φυσικό τους δικαστή, τότε η πλάστιγγα θα πρέπει να γέρνει αυτονόητα υπέρ της δεύτερης».

Ο κ. Αδαμόπουλος ζητά να συζητηθεί το θέμα στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο, απευθύνοντας στην περιφερειακή Αρχή το ερώτημα: «Ποιες οι έως τώρα ενέργειες του Περιφερειάρχη και της Περιφερειακής Αρχής για το συγκεκριμένο φλέγον ζήτημα και τι προτίθεται να κάνει στο εξής;»