«Νέα Αριστερά» Αιτωλοακαρνανίας: «Η αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ έχει πλήρως δικαιωθεί»

«Νέα Αριστερά» Αιτωλοακαρνανίας: «Η αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ έχει πλήρως δικαιωθεί» . Γρηγόρης Τσαπαρέλης και Ηρώ Ζαβογιάννη εκ των στελεχών του κόμματος από την Αιτωλοακαρνανία που μετέχουν στο Συντονιστικό της «Νέας Αριστεράς». Σύντομα από το κόμμα η επίσημη ανακοίνωση για την οριστική σύνθεση του οργάνου.  

«Νέα Αριστερά» Αιτωλοακαρνανίας: «Η αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ έχει πλήρως δικαιωθεί»

«Νέα Αριστερά» Αιτωλοακαρνανίας: «Η αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ έχει πλήρως δικαιωθεί» . Γρηγόρης Τσαπαρέλης και Ηρώ Ζαβογιάννη εκ των στελεχών του κόμματος από την Αιτωλοακαρνανία που μετέχουν στο Συντονιστικό της «Νέας Αριστεράς». Σύντομα από το κόμμα η επίσημη ανακοίνωση για την οριστική σύνθεση του οργάνου.  

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

«1.300 αντιπρόσωποι, 120 ομιλητές. Χαμόγελα, αισιοδοξία, αποφασιστικότητα, ελπίδα. Η πολιτική επιστρέφει, η Αριστερά επιστρέφει. Το στοίχημα κερδήθηκε. Μαζί φτιάχνουμε το νέο, μεγάλο, ευρύχωρο σπίτι της Αριστεράς. Με τη Νέα Αριστερά, για τη ζωή που μας αξίζει» τονίζουν τα στελέχη της «Νέας Αριστεράς» μετά την πανελλαδική ιδρυτική συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ικανοποίηση επικρατεί στα στελέχη του φορέα από τις εργασίες του τριήμερου (Παρασκευή 01/03 έως και Κυριακή 03/03) και τώρα βάζουν πλώρη για τις ευρωεκλογές!

Το 1/3 του οργάνου αποτελείται από νέα στελέχη και πρόσωπα που συντάχθηκαν με το εγχείρημα της «Νέας Αριστεράς», τα 2/3 στελέχη που κατείχαν θέσεις ευθύνης στο παρελθόν ανάμεσά τους και πρώην βουλευτές, ενώ υπάρχει ίση αντιπροσώπευση ανδρών και γυναικών (50-50).

Σε τοπικό επίπεδο τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας βρίσκονται στην «καρδιά» του Αγρινίου στην πλατεία Ειρήνης, ενώ η είσοδός τους είναι από τον πεζόδρομο Παρθένη και σύντομα αναμένονται τα εγκαίνιά τους και η κανονική τους λειτουργία.

Ο Γρηγόρης Τσαπαρέλης, στέλεχος της «Νέας Αριστεράς» στην Αιτωλοακαρνανία μιλώντας στη «Σ» έδωσε το «στίγμα» του κόμματος, που στόχος του είναι να έχει φωνή για όλο τον προοδευτικό κόσμο της αριστεράς.

Ο Γρηγόρης Τσαπαρέλης

Σύμφωνα με τον κ. Τσαπαρέλη: «η πανελλαδική ιδρυτική συνδιάσκεψη είναι η αφετηρία για το κόμμα της «Νέας Αριστεράς». Η παρουσία των συνέδρων ήταν εντυπωσιακή, καθώς διαπιστεύτηκαν 1.300  μέλη και μίλησαν 130. Ουσιαστικά η πανελλαδική συνδιάσκεψη έφερε το κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης, το οποίο μας μετατρέπει από μια κοινοβουλευτική ομάδα σε ένα κόμμα, το κείμενο της πολιτικής απόφασης, το οποίο καταδεικνύει τα σημεία των καιρών και το πλαίσιο όπου η «Νέα Αριστερά» κινείται σαν κόμμα, τα επίδικα και το που θέλουμε να πάμε, όπως επίσης ποιοι θέλουμε να είμαστε.

Αυτά τα δύο κείμενα ψηφίστηκαν ομόφωνα από το σώμα των αντιπροσώπων και επίσης ψηφίστηκε και το κείμενο που τιτλοφορούνταν τι είναι και τι θα κάνει η «Νέα Αριστερά», ορίζοντας ακριβώς το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθούμε ως πολιτικός οργανισμός στο εξής.

Ήταν ένα ελπιδοφόρο τριήμερο για εμάς, με χαμόγελο και όρεξη για δουλειά. Πολλοί θα περίμεναν ότι η «Νέα Αριστερά» θα συγκροτούνταν από άτομα που είχαν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είναι έτσι. Υπήρχαν πολλοί σύντροφοι που όλα αυτά τα χρόνια είτε ήταν σε αποχή, είτε ήταν σε διαφορετικά ρεύματα της αριστεράς και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Η «Νέα Αριστερά» Αιτωλοακαρνανίας είχε πολυπληθή παρουσία στην ιδρυτική συνδιάσκεψη, ενώ έχει κάνει μια πολύ δυναμική αρχή όλους αυτούς τους μήνες και διαθέτει μέλη σε όλες τις πόλεις του νομού. Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήσαμε και την γενική μας συνέλευση υπό το Νάσο Ηλιόπουλο.

Η «Νέα Αριστερά» Αιτωλοακαρνανίας συγκροτείται από πρόσωπα που έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία στο χώρο της αριστερά στο νομό μας, τόσο αυτοδιοικητικά, όσο και κομματικά πρόσωπα, αλλά υπάρχουν και νέα άτομα τα οποία θέλουν να εκφραστούν μέσα από τον δικό μας χώρο».

Στην πανελλαδική συνδιάσκεψη εκλέχθηκε ομόφωνα και το συντονιστικό όργανο της «Νέας Αριστεράς», το οποία θα έχει μεταβατικό χαρακτήρα μέχρι να διεξαχθεί το συνέδριο στο τέλος του έτους, αλλά θα έχει το βασικό καθοδηγητικό και θα οδηγήσει το κόμμα και στις ευρωεκλογές εκτός από το συνέδριο.

Αποτελείται από 238 μέλη με ίσα συμμετοχή γυναικών και ανδρών, ενώ υπάρχουν και δύο παρουσίες από την Αιτωλοακαρνανία αυτή του Γρηγόρη Τσαπαρέλη και της Ηρούς Ζαβογιάννη. Ωστόσο, να τονίσουμε πως σύντομα αναμένεται από το κόμμα η επίσημη ανακοίνωση για την οριστική σύνθεση του οργάνου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαπαρέλη: «η αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια απόφαση, η οποία έχει πλήρως δικαιωθεί, μόνο και μόνο με το να δούμε τι συνέβη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όχι μόνο, από πολλά ακόμη. Αν δει κάποιος δηλαδή όλο αυτόν τον καιρό τον τρόπο που κινείται η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνει τους λόγους της αποχώρησής μας. Υπάρχουν ζητήματα πολιτικής, ιδεολογικά και ζητήματα εκφοράς λόγου που δεν μπορούσαμε να υποστηρίξουμε. Δεν έχει να κάνει η αποχώρησή μας συνεπώς με το χρόνο, αλλά με το είδος και το ύφος. Δεν θα ήταν θετικό για τον κόσμο της αριστεράς να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ άνθρωποι με σκεπτικισμό, περιμένοντας ουσιαστικά το στραβοπάτημα της νέας ηγεσίας τη στιγμή που διαφωνούσαν σε όλα μαζί της. Δεν θα ήταν τίμιο».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

Tο πρόγραμμα της Τσικνοπέμπτης στον Δήμο Αγρινίου